18 Mayıs 2017 10:47

HDP'li kadınlar iradelerini sahip çıktı

HDP İl Kadın Meclisleri, HDP il binası önünde ‘Kadınlar iradesine sahip çıkıyor, özgürlüğü için direniyor’ diyerek basın açıklaması yaptı. 

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Binası önünde toplanan kadınlar "Kadınlar iradesine sahip çıkıyor, özgürlüğü için direniyor" pankartı açtı. Sık sık "Jin Jiyan azadi", "Yaşasın kadın dayanışması", "Figen Yüksekdağ irademizdir", "Anayız barıştan yanayız" sloganları attı. 

Basın açıklamasını HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Nazlı Andan okudu. Toplumsal muhalefettin önünü açtıklarını söyleyen Andan, “Toplumsal muhalefetin önünü açtık. Çığ gibi yağan kötülüklerle en küçük hücrelerine kadar dumura uğratılmaya çalışılan özgürlükçü eşitlikçi toplumsal dinamiklerin önünü açtık" dedi.

HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve kadın vekillere yonelik saldırılara da değinen Andan, "Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ   HDP’ ye ve kadın politikasına verdiği emekle, yoğun saldırılar altında direngen ve dik  duruşuyla, bulunduğu her alanda erkek egemenliğine karşı verdiği mücadele, çevresine yaydığı coşku ve cesaretle, Rojava Kadın Devrimi’ne hiç ikirciksiz verdiği destekle hepimizin dostu ve yoldaşı olmuştur. AKP ve Saray, Nursel Aydoğan’ın vekilliğini, Figen Yüksekdağ’ın vekilliğini, partimize üyeliğini düşürerek, Kadın Meclisi sözcümüz Besime Konca için yeniden ve yeniden tutuklama kararı çıkartarak, vekillerimizi il ilçe ve belediye eş başkanlarımızı tutuklayarak onların emeğini, değerini yok edemez, onları mücadele alanlarından, belleğimizden silemezsiniz.Bu çıplak erkek  şiddetine cevabımız her alanda irademize sahip çıkarak Figenleşmek, Nurselleşmek ve Besimeleşmek olacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

16 işçi can verdi, 7 sanık ilk duruşmada tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Adana'da HDP’li kadınlar vekillerine sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...