İstanbul Adliyesi’nde adalet nöbeti devam etti

Cumhuriyet gazetesi avukatlarının tutuklanmasına karşı İstanbul Adliyesi’nde avukatların adalet nöbeti bu hafta da devam etti.

18 Mayıs 2017 10:26
Paylaş

Çağlayan adliyesinde, Tutuklu Cumhuriyet Gazetesi avukatları için başlatılan Adalet Nöbeti 7. haftasında da devam etti.

Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yapılan nöbete bu hafta HDP Grup Başkanvekili Av. Filiz Kerestecioğlu ve yazar-avukat Eşber Yağmurdereli katıldı.

Adliye binası içinde yapılan bir saatlik nöbetin ardından avukatlar, C Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan Avukat Alp Selek, tutuklu gazetecilerin hepsini yakından tanıdığını söyledi. 12 Eylül darbesinde tutuklandığını hatırlatan Selek, "Bu arkadaşlar da çıkacaklar. Avukatlıklarını da aynı güzellikte yapacaklar. Mesleklerini, insanları, hukuku seven insanlar bunlar" dedi.

Eşber Yağmurdereli, Türkiye'de yaşanan hak ihlallerini saymaya gerek olmadığını kaydetti. Yağmurdereli, "Başta hapishanede bulunan gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını talep ediyorum, hapishanede bulunan politikacıların özgür olması gerekiyor. Kışta kıyamette işlerini kaybedenler var onların işlerine geri dönmesi gerekiyor" dedi.

7. haftanın açıklamasını okuyan Avukat Eşinil Yeşilyurt, tutuklu meslektaşları için yaptıkları nöbetin tüm Türkiye'ye yayıldığını kaydetti. Hukuksuzca insanların gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirten Yeşilyurt, "Uzun süreler boyunca ortaya ne bir iddianame konulmakta ne de dava açılmaktadır. Dava açılsa dahi tutukluluğun devamına karar verilerek duruşmalar aylar sonraya atılmaktadır. Bu yapılanların hukukla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Gazeteci, bilim insanı, milletvekili, belediye başkanı, avukat, yazar-çizer kim varsa tutuklandığına dikkat çeken Yeşilyurt, iktidarın amacının kendi dışında ne varsa baskılamak, susturmak ve sindirmek olduğunun altını çizdi. Yeşilyurt, "Biz buna boyun eğemeyiz, izin veremeyiz. Bu nöbet tüm haksız yere gözaltına alınanlar ve tutuklananların haklarının savunulması içindir. Bu nöbet hakkın, hukukun ve adaletin sembolüdür" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fransız sendikadan Filistinli açlık grevcileriyle dayanışma

SONRAKİ HABER

Sur’da yıkım için elektrik ve su kesintisi tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...