18 Mayıs 2017 08:20

KESK açlık grevi için toplu faks gönderdi

KESK Ankara Şubeler Platformu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmeleri talebiyle Başbakanlığa toplu faks gönderme eylemi yaptı.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu, açlık grevinde kritik döneme giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmeleri talebiyle Başbakanlığa toplu faks gönderme eylemi yaptı.

İzmir Caddesi’nde bulunan Kızılay Postanesi’nde toplu faks gönderme eylemi yapan KESK üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. 

Faks çektikleri metini okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, darbecilerle mücadele bahanesiyle çıkarılan OHAL kararnameleri ile yaklaşık 105 bin kamu emekçisinin bir gecede ve savunmaları dahi alınmadan ihraç edildiğini söyledi. 

Bu süreçte işten atılmanın yanı sıra ihraç edilen kamu emekçilerinin başka bir işte çalışmalarının da engellendiğini belirten Kahraman, 37 kişinin de intihara sürüklendiğini dile getirdi. Sendikalarının bu dönemde üyeleriyle dayanışma içerisine girdiğini ifade eden Kahraman, örgütledikleri çeşitli eylem ve etkinliklerle yaşanan hukuksuzluklara karşı mücadele ettiklerini söyledi. 

‘GÖREVLERİNE ACİLEN İADE EDİLMELİLER’

Kahraman açıklamasında şöyle dedi: “KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’da ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle süresiz açlık grevine başlamış v eylemlerinde kritik bir döneme girmişlerdir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmeksizin harekete geçilmesi gerekmektedir. Hükümetin böylesi ciddi bir konuya kolluk gücüyle değil, en temel insani hassasiyetler çerçevesinde yaklaşması gerekmektedir. Bu kapsamda Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın talepleri acilen karşılanmalı ve haksız, hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir. Aksi halde, gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hükümetin doğrudan sorumluluk taşıyacağı unutulmamalıdır” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler, Cumhuriyet eyleminde 'Hakikate özgürlük' istedi

SONRAKİ HABER

CPT raporunun açıklanmasını hükümet mi engelledi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...