18 Mayıs 2017 05:10

Diyarbakır’da KESK üyeleri serbest bırakıldı

Diyarbakır’da Gülmen, Özakça ve Gün'e destek için yapılmak istenen açıklamaya saldırıda gözaltına alınan 32 KESK üyesi serbest bırakıldı.

Paylaş

Açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça ve oğlunun cenazesi için açlık grevinde bulunan Kemal Gün’e destek için açıklama yapmak isterken polis tarafından gözaltına alınan 32 KESK üyesi ifadeleri ardından serbest bırakıldı. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile Dersim’de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için açlık grevi başlatan Kemal Gün’e destek olmak amacıyla, Diyarbakır'da KESK Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen açıklamaya polis müdahalesi ardından gözaltına alınan 32 KESK üyesi emniyet ifadeleri ardından serbest bırakıldı. 

İfadeleri alınan 32 emekçi gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Darp edilerek hakaretlere maruz kalan emekçilerin isimleri şöyle: BES Şube Eşbaşkanı Bedirhan Çetinkaya, BES üyeleri Mehmet Polat ve Hasan Taşkıran, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Recep Şimşek ile üyeleri Arzu Koç, Arin Zümrüt, Zeynep Alak, Serhat Kılıç, Halis Kızılırmak, Hakan Koreli, Orhan Balyan, Müyesser Gülcemal ve Erkan Keskin, SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Recep Oruç ile üyeleri Cevher Karaman, Mehmet Nur Ulus, Fatma Yıldızhan, Fuat Sonduk, Murat Karakaş, Ali Osman Telek, Mustafa Yaşa, Mahfuz Karaaslan, Ayşe Kaya ve Fesih Zirek, Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Abbas Aslan ile üyeleri Baki Öndeş ile emekçiler Esma Alak, Meral Doğan, Baran Kılıç, Tahir Çetin ve Remziye Dündar. (DİHABER)

 {{320076}}
 

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Havalimanı'nda tatil yoğunluğu

SONRAKİ HABER

Tarım işçileri sürekli asker ve polis gözetiminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...