03 Temmuz 2012 10:42

İlk, AVM’lerin çevresi yıkılacak

TMMOB Ankara Mimarlar Odası, Ankara Eğmir Gölü, Atatürk Orman Çiftliği (AÖÇ) ve kentsel dönüşüm projelerine dair değerlendirmede bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi.‘Afet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından hızla çalışmaların başladığını söyleyen Mimarlar Odası Anka

İlk, AVM’lerin çevresi yıkılacak
Paylaş

‘Afet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından hızla çalışmaların başladığını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Ankara Yenimahalle’de, bir alışveriş merkezinin çevresinde bulunan kooperatif binalarına yazı gönderildiğini söyledi. Hakkan, “Bu çevrelerden çok ciddi rant sağlanacağı ortadadır. Uygulanan projeler rant sağlama projeleridir” dedi. Eğmir Gölü’nün halka açılmasıyla ilgili değerlendirme de yapan Hakkan, alanın zaten halka açık olduğunu, sadece araç trafiğine kapatıldığını söyledi. Hakkan, “İnsanlar yaya olarak ya da bisikletle Eğmir Gölü’ne zaten gidiyor, sadece araç giremiyor. Amaçları yeni rant alanları yaratmak. ODTÜ’den yol geçirme çabası da plansız yapılanmanın getirdiği çaresizlikten kaynaklanıyor. ODTÜ öğrenci şehridir, trafiğe açılacak bir alan değildir” dedi. AOÇ süreci hakkında bilgi veren Hakkan, sürecin ve uluslararası platformlarda görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Eylül ayında yabancı bilim adamları ve çevrecilerle bir çalıştay düzenleyeceklerini söyleyen Hakkan, Cumhurbaşkanı’ndan da hala randevu beklediklerini ekledi.

İTHAL AĞAÇ

Şube Yöneticisi Tezcan Karakuş Candan da kentsel dönüşümün girdiği yerlerde insanların huzursuz ve mağdur olduğunu belirterek, “O insanlara destek olacağız. Türkiye kentsel dönüşümle ilgili önümüzdeki günlerde kaynayacak” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in, Eğmir Gölü’nü ‘halka açma’ söyleminin Gölbaşı Örencik mevkisindeki yapılaşmalara bağlantı sağlamak amacıyla olduğunu söyleyen Candan, “Yapılması gereken rant alanı sağlamak yerine yeşili korumaktır” dedi.

Gökçek’in, Eğmir Gölü’nün halka açılması ve AOÇ’de kesilecek olan ağaçların yerine ‘ithal ağaç’ satın alınmasıyla ilgili anket yaptırdığını söyleyen Candan, “Anketler bilimsel kıstaslara göre sosyologlar tarafından hazırlanır. Melih Gökçek, proje hazırlama ve şehir planlama işinden sonra sosyolog olmaya karar verdi galiba” diyerek anketlerin bir geçerliliği olmadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çamurlu suya karşı büyük tepki

SONRAKİ HABER

DSÖ: Doğurmak kadının kararıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...