18 Mayıs 2017 02:03

Son şampiyon Cavaliers, Celtics'i rahat geçti

NBA'de Cleveland Cavaliers, deplasmanda Boston Celtics'i 117-104 yenerek seride 1-0 öne geçti ve ev sahibi avantajını ele geçirdi.

Paylaş

NBA'de Cleveland Cavaliers, Playoff Doğu Konferansı final serisinin ilk maçında Boston Celtics'i deplasmanda 117-104 yenerek ev sahibi avantajını ele geçirdi.

Maça hızlı giren Cavaliers, rakibini çok düşük bir şut yüzdesinde tuttu. Ribauntlarda Celtics'e olan üstünlüğünü devam ettiren son şampiyon, LeBron James'in 15 sayı kaydettiği ilk periyotta 30-19 öne fırladı. İkinci yarıda da aynı oyunu sürdüren Cavaliers devreyi 61-39 önde geçti.

3. çeyrekte Celtics, daha iyi hücum etmesine rağmen savunmada Kevin Love'ın üçlük yağmuruna engel olamadı. Celtics bu çeyreği 36-31 önde geçse de son periyoda 17 sayılık Cleveland üstünlüğüyle girildi.

LeBron James son periyotta ipleri eline alarak takımının farkı korumasını sağladı. Bitime 3 dakika kala fark 17 sayıyken Cleveland Koçu Tyronn Lue, as oyuncularını kenara aldı.

Cavaliers'ta LeBron James 38 sayı 9 ribaunt 7 asist, Kevin Love 32 sayı 12 ribaunt, Tristan Thompson 7'de 7 isabetle 20 sayı 6'sı hücum 9 ribaunt aldı. James, bu maçla birlikte 50 bin dakika barajını aşan en genç isim oldu. Thompson ise Playoff kariyer sayı rekorunu yeniledi.

Celtics'te Avery Bradley ve Jae Crowder 21'er sayı attı.

Bu galibiyetle Cleveland, Playoff'taki namağlup gidişatını sürdürdü. Serinin ikinci maçı cuma günü yine Boston'da oynanacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meslek hastası sayısında SGK başka BİMER başka söylüyor

SONRAKİ HABER

KOÜ RTS öğrencileri: Uygulama yoksa okul ne işe yarar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...