03 Temmuz 2012 10:39

Çamurlu suya karşı büyük tepki

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy’de yaklaşık 8 aydır devam eden su sorunu bitmek bilmiyor. Köydeki maden ocağı nedeniyle içme suyu çamur şeklinde aktığı için köylüler, soruna çözüm bulabilmek için otobüslerle Bursa’ya geldi. Vali Şahabettin Harput ile görüşen köyl&u

Çamurlu suya karşı büyük tepki
Paylaş
Adem Elitok

Başköylü kadınlar sabah saatlerinde Heykel Valilik binası önüne geldi. Tepkili kadınlar arasında eli bastonlu nineler ile küçük çocukların olması dikkat çekti. Vali Şahabettin Harput’un Çarşamba Valilik binasında olduğunun söylenmesi üzerine köylü kadınlar çevik kuvvet otobüsleri ile valilik binasına getirildi.

Ellerindeki PET şişelere doldurulmuş çamurlu suyu gösteren kadınlar tepkilerini dile getirdi. Her gün bu sudan içmek zorunda kaldıklarını ve çocuklarına temiz su veremediklerini belirten kadınlar, köyün neredeyse tamamının mide ve karın ağrısı yaşadığını ifade etti. Elindeki mide filmlerini gösteren bir kadın ise su nedeniyle midesinden rahatsızlandığını kaydetti. Bir başka köylü kadın ise çocuğunun su yüzünden hastanede yattığını dile getirdi.

Burada bir grup kadın, Vali Şahabettin Harput ile görüştü. Ardından yapılan açıklamada, Vali Harput’un, sorunu çözmek için uğraştığı ve bir hafta daha süre istediği belirtildi. Gerekirse Ankara’ya gideceklerini, orada da çözüm olmazsa kendilerini kepçelerin önüne bağlayacaklarını vurgulayan kadınlar, şunları söyledi: “Hep söz veriliyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Raporlara göre sularımız temiz akıyormuş. Hepimiz hasta olduk. Vali Beye bir hafta süre tanıyoruz. Bu konu çözülmezse Ankara’ya kadar gideceğiz. İş makinelerinin önüne yatacağız. En azından yavaş yavaş değil de bir kerede ölürüz.”

Kadınlar daha sonra AKP İl başkanlığı önüne gelerek tepkilerini sürdürdü. Parti yetkilileri ile görüşen kadınlar, burada bir süre oturma eylemi yaptı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Oğlumla beraber hayallerimi de yaktılar’

SONRAKİ HABER

İlk, AVM’lerin çevresi yıkılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...