17 Mayıs 2017 21:47

'Her kıyım ve katliam utancımızdır'

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ve Özgür Gökkusağı, Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

Paylaş

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ve Özgür Gökkusağı, İnsan Hakları Parkı’nda Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını Özgür Dündar okudu. Eşcinsellere yönelik ayrımcılığa son verilmesini hedefleyen eylemler yapacaklarını belirten Dündar, "17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlakı veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü olarak kutlanıyor. 1992'de Dünya Sağlık Örgütü'nün eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkarmaya karar verişinin yıldönümü olan 17 Mayıs gününün amacı eşcinsellere saygı gösterilmesini ve ayrımcılığa son verilmesini hedefleyen etkinliklerde bulunmak. Dünya Sağlık Örgütü'nün eşcinselliği hastalık listesinden çıkardığı günden tam 25 yıl geçmesine rağmen hala eşcinsellere yönelik ayrımcılıklar sürüyor" dedi. 

'BARIŞMAK İSTİYORUZ'

Açıklamayı okuyan LGBTİ aktivisti Dündar, son günlerde Çeçenistan'da eşcinsellere yönelik süren şiddet için şunları söyledi:

"Bugün Çeçenistan'da yaşanan baskılar kıyımlar ve toplama kampları bizlere bir kere daha tarihte neler yaşadığımızı gözler önüne seriyor. Dün Nazi Almanyası'nda, Ortaçağ Avrupası'nda kamplarda kıyıma uğrayan eşcinseller, bugün Çeçenistan'da Ortadoğu'da aynı kanlı, nefret dolu tarihin mirasını taşıyorlar. Yok sayılan her kıyım ve katliam utancımız ve üzüntümüzdür. Bugün 17 Mayıs Homofobi Karşıtığı Günü. Bugün herkese inat umut günü, nefrete inat sevgi günü. Bugün barışma günü. Biz LGBTİ'ler hazırız, buradayız. Barışmak istiyoruz." (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Payidar Tüfekçioğlu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Polis, Gülmen ve Özakça'nın direniş alanına yine saldırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...