17 Mayıs 2017 19:23

Asil Çelik işçilerine Yüksek Hakem Kurulundan darbe

Yüksek Hakem Kurulu, Asil Çelik'te zam oranını ilk yıl için yüzde 12, 2. ve 3. yıl için enflasyon artı 2 puan olarak açıkladı.

Paylaş

Greve çıktıkları gün grevi ertelenen Asil Çelik işçilerine bir darbe de Yüksek Hakem Kurulundan geldi. 3 yıllık imzalanan sözleşmede ilk yıl için yüzde 12, ikinci ve üçüncü yıl için enflasyon artı 2 puan olarak belirlendi. Aylardır Yüksek Hakem Kurulundan gelecek sonucu bekleyen Asil Çelik işçileri bir kez daha gördük kimse işçiyi düşünmüyor diyerek tepkilerini dile getirdi. 

YİNE PATRONUN DEDİĞİ OLDU

Yüksek Hakem Kurulunun açıkladığı zama tepki gösteren Asil Çelik işçisi "Bir kez daha gördük ki yine patronun dediği oldu. Bir darbe de Yüksek Hakem Kurulundan geldi Asil Çelik işçilerine. Grevimiz ertelenerek işçiye verilen değeri ortaya koyanlar Yüksek Hakem Kurunda bir kez daha bunu gösterdiler. Sendika yarın açıklama yapacak konu hakkında ama sonuç değişmeyecek biliyoruz. Fabrikada şuan herkes çok tepkili ve moraller bozuk. Bir umut iyi sonuç gelir diye bekledik ama sonuç ortada. Açıklanan zam oranıyla eski işçiler doğru dürüst zam alamadı yeni ile eski işçi arasında ki fark kalmadı. Resmen işçiyi sattılar” dedi.

KİMSE İŞÇİYİ DÜŞÜNMÜYOR

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın katıldığı bir TV programında Asil Çelik işçilerinin grev yasağı hakkında konuştuğunu hatırlatan bir başka Asil Çelik işçisi ise “Haklarını almalı bütün işçiler diyordu. O zaman biz Türk İş’in Yüksek Hakem Kurulunda temsilcisi olduğunu ve Pevrul Kavlağın Türk İş’in Genel Sekreteri olduğunu hatırlattık ve haklarımızı savunsun dedik. Bugün açıklanan zam oranlarında gördüğümüz gibi Pevrul Kavlak ta Yüksek Hakem Kurulundan yana. Kimse işçiyi düşünmüyor. Herkesi işçiyi daha fazla nasıl sömürürüzün derdinde” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ibrahim Kaboglu: Leader, Party and State are merged

SONRAKİ HABER

Saygun Quartet, Mersin'de sahne aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...