İhsan Yüce belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

Yeşilçam oyuncusu İhsan Yüce’nin yaşamını konu alan 'Bir Yeşilçam Hikâyesi İhsan Yüce' belgeselinin ilk gösterimi gerçekleşti.

17 Mayıs 2017 17:56
Paylaş

Yeşilçam’ın usta ismi İhsan Yüce’nin 1929’da başlayan ve 1991 yılında son bulan hayatını bütün yönleriyle ele alan “Bir Yeşilçam Hikâyesi İhsan Yüce” belgeselinin ilk gösterimi,  Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. Gösterimde Yüce’yi anlatan dostları, eşi ve çok sayıda kişi katıldı.

'YAPIMINDA BÜYÜK EMEK VAR'

Gösterim öncesi konuştuğumuz Yüce’nin yeğeni akademisyen Barış Zeren, “Yüce’nin mirasını en iyi temsil eden şey bu belgesel olsa gerek. Belgeselin yapım aşamasında çok büyük emek var. Yalnızca Yüce’yi değil bir kuşak sinemacıyı da insanlar tanıyıp görecek. Yüce hakkında belge toplamak isteyenler oldu ama ilk defa böyle bir belgesel oldu" dedi.

'BENİM ÇOCUKLUK HAYALİMDİ'

Özgür Güzelgül

Yönetmen Özgür Güzelgül, belgeseli şöyle anlattı: “ Bu belgesel benim çocukluk hayalimdi. İhsan Yüce sadece bir oyuncu değil, Türkiye sinemasına çok değerler kazandırmış bir şahsiyet. Yüce bu coğrafyada gerekli değeri görememiş. Bu yüzden bu filmi yapıp insanlara anlatma gereği duyduk. Film festivallere gidecek daha çağıran her yere Yüce’yi anlatmak için gideceğiz. Ailesinin nasıl karşılayacağını bilemediğimiz için tereddütle başladık bu işe. Ama bize güvendiler. Umarım bu sorumluluğun altından kalkabilmişizdir."

'EMEKÇİ BİR İNSANDI'

Tiyatrocu Yusuf Ekşi, “Ben İhsan abiyi çocukluğumdan tanırım. Bize çok yardımları oldu. Sahne tahsis etti. Başımız sıkıştığı vakit ona giderdik.  Tiyatrodan beni çok vazgeçirmek istedi. O kadar film yaptığı halde kirasını ödeyemediğini anlattı. Herkes severdi. Çok yardımsever ve emekçi bir insandı" dedi. 

'BU BELGESELİ ÇOK ÖNEMSİYORUM'

Mazlum Çimen

Sanatçı Mazlum Çimen, “Bizlerde toplumsal bir bellek kaybı olduğu için böyle bir şeyi önemsiyorum. Çoğu insan da diğer yönlerini bilmiyor. Bu ülkede kimin değeri bilindi ki o yüzden İhsan Yüce’nin değerinin bilinmediğini söylemek istemiyorum.  Bu belgeseli çok önemsiyorum. Çok heyecanlıyım" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İHD: Kayıplarla ilgili uluslararası sözleşme imzalansın

SONRAKİ HABER

Ankara Kadın Platformu: Cinsel istismar failleri korunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...