17 Mayıs 2017 16:47

Adıyaman'da açlık grevine destek açıklaması

Adıyaman KESK Şubeler Platformu açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça 'ya destek amaçlı basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Adıyaman KESK Şubeler Platformu, Demokrasi Parkında görevlerinden ihraç edilen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine destek amaçlı basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, KESK üyeleri, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım,  EMEP, ÖDP, Pir Sultan Abdal Derneği ve Temsilcileri katılarak destek verdi.

KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Mehmet Dağdeviren; "Sendikamız Bu sürecin başından itibaren üyeleriyle dayanışma icerisinde olmuş örgutledigi çeşitli eylem ve etkinliklerle yaşanan hukuksuzluklara  karşı gerek ulusal gerekse uluslararası alanda emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirmiştir. Bakanlığınız "İşimi geri istiyorum" Diyen öğretmen Semih Özakça'nın ve akademisyen Nuriye Gülmen'in Sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için gecikmeksizin harekete geçmelidir. KESK olarak talebimiz açık ve nettir ! Hükümet üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Gülmen ve Semih Özakça'nın Sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin talepleri karşılanmalı haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir.

KESK olarak yaşamları kritik bir aşamada olan üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından yarım saatlik oturma eylemi yapıldı. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da KESK’lilere saldırı: 32 kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

İstanbul merkezli 16 ilde polislere operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...