17 Mayıs 2017 14:55

Yücesoy: AVM dikmek için yapılan zorbalıkları unutmayın

Ödül töreninde konuşan Bakırköy Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy; 'AVM dikmek için yapılan zorbalıkları hiçbir zaman unutmayın'

Paylaş

Bu sezon 20’ye yakın ödül alan “Gülünç Karanlık” oyununa bir ödül de Türkiye Gençlik Ödüllerinden geldi. Türkiye Gençlik Ödüllerinde “En İyi Tiyatro Oyunu Ödülü”  Bakırköy Belediye Tiyatrosunun “Gülünç Karanlık” oyununa takdim edildi. En İyi Tiyatro Ödülü’nü Oyuncular; Elif Ürse, Doğacan Taşpınar, Erol Ozan Ayhan ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy aldı. Grand Pera Emek Sahnesinde gerçekleştirilen törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı. Alican Yücesoy ödül konuşmasında; “Meydan dümdüz edildi. Emek’i yıkmak ve yerine bir AVM dikmek için yapılan zorbalıkları hiçbir zaman unutmayın, 2010’dan beri sokakta adım adım verilen mücadeleyi de” dedi. 

‘BİLİNÇLİ YA DA BİLİNÇSİZ BİR POLİTİKAYLA YOK EDİLDİ’

Alican Yücesoy, konuşmasında çürümeye terk edilen sahneleri unutmadı ve “İnsanların iradesini hiçe sayan, şiddetle bastıran bir zihniyetten nasıl bir kültür merkezi çıkar sizce” dedi. Bakırköy Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy’un ödül konuşması şöyle; AKM, Aziz Nesin Sahnesi, Taksim Sahnesi, Alkazar Sineması yerinden edilen İnci Pastanesi tüm bunlar sadece taş duvarlar değildi. Orayı dolduran insanlar, anılar, sesler, sözlerdi. Bir şehre karakterini veren bu hafıza, bilinçli ya da bilinçsiz bir politikayla gün gün yok edildi. Meydan dümdüz edildi. Emek’i yıkmak ve yerine bir AVM dikmek için yapılan zorbalıkları hiçbir zaman unutmayın, 2010’dan beri sokakta adım adım verilen mücadeleyi de. 7 Nisan 2013’ü hatırlayın: O gün yaşadıkları kent ve sinemalarının geleceği konusunda söz hakkı isteyen insanları gaza boğdular. Costa Gavras da oradaydı, Erden Kıral da, sen de , ben de… Hepimiz oradaydık. Grand Pera bir ‘kültür merkezi’ olmuş… O kültürü var eden insanların iradesini hiçe sayan, şiddetle bastıran bir zihniyetten nasıl bir kültür merkezi çıkar sizce? Emek’in kırmızı perdesi, çalışanları, orada izlenen filmler, sinemaya o binanın ruhuyla aşık olan genç, orada tanışan insanlar, hep aynı koltuğa bilet alan sinefil, koltuklarında öpüşen gençler, salonu dolduran düşünceler şimdi evsiz. “Emek’i koruyamayan hayatını da koruyamaz demişti” o gün sokağı dolduranlar. Bu sözü tekrar düşünme günüdür bugün. Tekrar hatırlatmakta fayda var bu ödülü gençlerin oyları ile almak çok değerli. Belki sayın organizatörler önümüzdeki sene yapılacak ödül töreni için de gençlerin oylarına başvurmak isterler.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen Ozan Devrim Yay serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Yemen’de koleradan yaşamını yitirenlerin sayısı 180’e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...