17 Mayıs 2017 14:38

PAÜ’den ihraç edilen akademisyenler alkışlarla uğurlandı

PAÜ'de ihraç edilen Halk Sağlığı Profesörü Dr. Mehmet Zencir ile Çocuk Cerrahisi doktoru Doç. Dr. Nergül Çördük için uğurlama etkinliği yapıldı.

Paylaş

Mükerrem YOLLU 
Denizli

OHAL kapsamında en son yayınlanan KHK ile Pamukkale Üniversitesi’nde ihraç edilen Halk Sağlığı Profesörü Dr. Mehmet Zencir ile Çocuk Cerrahisi doktoru Doç. Dr. Nergül Çördük’e destek olmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri önünde toplanan sendika ve oda temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler uğurlama etkinliği yaptı. 

Etkinliğe Türk Tabibleri Birliği Başkanı Raşit Tükel, SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı  ile Denizli temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘ARKADAŞLARIMIZIN GÖREVE DÖNMESİ İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ’

PAÜ’den ihraç edilen Prof.Dr. Mehmet Zencir ve Doç. Dr. Nergül Çördük’ü uğurlamak için Denizli’ye gelen TTB Başkanı Raşit Tükel, “Mehmet ve Nergül arkadaşımızı, hocalarımızı bugün burda uğurlamaya çalışıyoruz. Ancak bu uğurlama tekrardan dönüşün habercisidir” dedi. 

OHAL döneminde sağlık bakanlığından 5 bin 625, üniversitelerden 5 bin 295 olmak üzere kamudan 106 bin 117 kişi ihraç edildiği hatırlatan TBB Başkanı Tükel,  ancak sağlık alanındaki ihraçların büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olduğunu belirtti. 
Üniversiteden ihraç edilenlerin yalnızca Zencir ve Çördük olmadığını dikkat çeken Tükel, “Zencir ve Çördük arkadaşlarımızla birlikte aynı zamanda onların onurla taşıdıkları akademik, hekimlik onurları ve savundukları evrensel değerleridir.  Gerek TTB olarak gerekse SES olarak arkadaşlarımızın görevlerine geri dönmesi için bütün hukuksal ve örgütsel olanakları seferber edeceğimizi,  onlarla olan dayanışmamızı büyüteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. 

‘BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜN’

Üniversitelerin dört duvardan ibaret olmadığını söyleyen SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ise AKP İktidarına seslendi. Kara, “Üniversiteleri sadece dört duvardan ibaret sayanlar bilim insanını kendi iktidarları için kullanmak isteyenler bilsin ki,  ne üniversiteler bu dört duvardan ibarettir,  nede bilim insanı size biat edecektir. AKP iktidarını burdan uyarıyoruz.  Bu yanlıştan derhal dönün.  Mağduriyetleri ortadan kaldırın” diye konuştu. 

‘BİZ BİLİMİN AKADEMİNİN YANINDAYIZ’

Etkinliğe katılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı başkanı Şebnem Korur Fincancı " Ne yaratmaya çalıştıkları savaş ve çatışma ortamını ne de cehaleti kabul etmiyoruz. Biz bilimin, akademinin yanındayız. Biz sağlıkçılar olarak, sağlığa gereksinim duyanların yanında olmaya devam edeceğiz. Buna söz veriyoruz. Çünkü onurlu meslektaşlarımız bizimle birlikte bu mücadelenin içinde. Biz onurumuzla geri dönmeyi ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Mehmet Zencir bizim onurumuz, Nergül Çördük bizim onurumuz." diye konuştu.  

‘BÖYLEDİR BİZİM SEVDAMIZ’

Etkinliğin ve konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Nergül Çördük Zülfü Livaneli'nin "Böyledir Bizim Sevdamız" türküsünü söyledi. Türküye eşlik eden meslektaşları, öğrencileri, arkadaşları Zencir ve Çördük'ü alkışlarla uğurladı.  

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Hasan Özaydın derhal serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Akademisyen Ozan Devrim Yay serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...