17 Mayıs 2017 13:35

Eğitim Sen, Gülmen ve Özakça için faks çekti

Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şubesi, açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça için Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti. 

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şubesi ihraç edilen tüm üyelerinin yanı sıra,  açlık grevinde 70. Günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti. 

Ellerinde "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır", "OHAL ve KHK saldırılarına karşı 'İşimi istiyorum' talebiyle 9 Mart'tan beri açlık grevindeler" pankartı ile yürüyen emekçiler "AKP'nin memuru olmayacağız", "İşimizi geri istiyoruz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Yaşasın açlık grevi direnişimiz", "Nuriye, semih yanlız değildir" sloganı attı. 

Yürüyüş sonunda Eğitim Sen 1Nolu Şube,  PTT girerek Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti. 

Çekilen Fakstan sonra PTT önünde açıklama yapıldı.  

Açıklamayı Eğitim Sen 1Nolu Şube Başkanı Mesut Mike gerçekleştirdi.  Mike, "Yüzbinlerce kamu emekçisinin başka bir işte çalışmaları fiilen engellenmiş, ailelerinin dağılmasına neden olunmuş, çocukları ağır travmaları maruz kalmış ve ne yazık ki 37kişi de intihara sürüklenmiştir. Açıkça yüzbinlerce insan, bu haksızlık ve hukuksuzluk nedeniyle 'medeni ölü'lere dönüştürülmüş, ötekileştirilmiş ve yaşamları büyük bir yıkıma maruz kalmıştır" dedi. Sendikanın sürecin başından itibaren üyeleriyle dayanışma içinde olduğunu belirten Mike, "KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara'da 'İşimi geri istiyorum' talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde  kritik döneme girmişlerdir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmeksizin harekete geçilmesi gerekmektedir. Hükümetin böylesi ciddi bir konuya kolluk gücüyle değil, en temel insani hassasiyetleri çerçevesinde yaklaşması gerekmektedir" diye konuştu. Son olarak Mike, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin acilen karşılanması gerektiğini ve haksız, hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. (İstanbul/EVRENSEL)
{{320049}}

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 17 Mayıs 2017 Çarşamba

SONRAKİ HABER

Ev sahibi ile Suriyeli kiracı kavgası: 10 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...