17 Mayıs 2017 13:10

Kadın cinayetinde yargı yine indirimin önünü açtı

Kadın cinayetinde savcı ısrarlı tacizi görmezden geldi, yine indirimin önünü açtı.

Paylaş

Israrla taciz ettiği kadını evlenme teklifini de reddettikten sonra iş çıkışı öncesi edindiği ruhsatsız silahla öldüren Hamit Tekin, duruşmadaki savunmasında ‘bir anda’ öldürdüğüne dair iddiada bulundu. Tacizi ve cinayet planını görmezden gelen savcı ise ‘tasarlayarak öldürme’ yerine, ‘kasten öldürme’ suçundan ceza isteyerek indirimin önünü açtı.

Ankara’da bir markette çalışan Nazlı Ayan, ayrıldığı işyerindeki iş arkadaşı Hamit Tekin’in görüşmek için zorlamasına maruz kaldı. Tekin’le bir süre görüşmek zorunda kalan Ayan, Tekin’in yaptığı evlilik teklifini reddetti. Tekin ise Ayan’la görüşmek için yeni işyerinde beklemeyi sürdürürken, evlenme teklifindeki ısrarla Nazlı’ya tacizi sürdürdü.

Gazeteşûjin’in haberine göre daha sonra ruhsatsız silah alan Tekin, birkaç gün sonra yeniden kadının iş çıkışına gitti. Tacizini sürdüren Tekin, bu kez Ayan’ı ertesi gün evinden almayı teklif etti ve Ayan bunu da reddetti. Kadını uzun süredir taciz eden Tekin, Ayan’ı olduğu yerde katletti. Hatay’a kaçan Tekin yakalanarak cezaevine  gönderildi.

‘İYİ HAL İNDİRİMİ’NE OYNADI

Sanık Tekin önceki gün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada ceza indirimi alabilecek iddialarda bulunarak savunma yaptı. İntihar etmek için Ayan’ın iş çıkışına silahla gittiğini söyleyen Tekin, kadını uzun süredir taciz ettiğini söylemek yerine Ayan’ın  kendisine hakaret ettiğini iddia etti. Sanık, katletme gerekçesinin ‘hakaret’ olduğunu öne sürdü. Savcılık ise ‘ısrarlı tacizi’ ve bununla gelen planlı katliamı görmezden geldi. Savcılık Tekin’e ‘tasarlayarak öldürme’ yerine ‘kasten öldürme’ suçundan ceza istedi.
Bugün görülecek duruşmada mahkeme bu talebe uyarsa Tekin ağırlaştırılmış müebbet yerine, müebbet hapis cezası alacak ve ‘tahrik’ ya da ‘iyi hal’ indirimi de alarak erken tahliye imkanı elde edecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Remains of a highly-disputed vote

SONRAKİ HABER

Takkeli ve türbanlı eğitime soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...