17 Mayıs 2017 11:29

Antep'te Gülmen ve Özakça için faks çekildi

Eğitim Sen Antep Şubesi, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti.

Paylaş

Eğitim Sen Antep Şubesi ihraç edilen tüm üyelerinin yanısıra açlık grevinde 70. Günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti.

Eğitim Sen Antep Şubesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Ali Ersönmez, akademisyenlere, öğretmenlere, kamu emekçilerine yönelik hukuksuzca işten atmaların, açığa almaların ve sürgünlerin devam ettiğini söyledi. 
İdari mahkemelerin ve Danıştay’ın“sendikal eylem ve faaliyetler cezalandırılamaz” kararlarına rağmen cezalarının verildiğini belirten Ersönmez, “Bizlerin geçmişten günümüze yürütmüş olduğumuz sendikal hak ve örgütlenmelerimizi keyfilik, siyasal husumet, sendikal kimliklerimiz üzerinden hukuksuz saymaya çalışan yerel ve merkezi yetkililere sesleniyoruz; OHAL/KHK uygulamalarının yürütüldüğü bu sürece rağmen, hukuk kararlarının tümünde “sendikal faaliyetler cezalandırılamaz” denmektedir.Sizleri hukuka uymaya, hukuk kararlarını İstanbul’da ayrı Gaziantep’te ayrı uygulamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Hukuk devletinde yetkililerin görevihukuk kararlarınıve hukuku uygulamaktır. Çağrımız; bir an önce “hukuksuzluktan” vazgeçin” dedi. 

Sendikalarının yaşanan sürecin başından bu yana üyeleriyle dayanışma içerisinde olduğunudile getiren Ersönmez, “KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’da “işimi geri istiyorum” talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme girmişlerdir.Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız “yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” olmuştur. Bu nedenledir ki örgütlü gücümüz ve tüm üyelerimiz, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmiş ve kaygılarımız her geçen gün artmaktadır” dedi. 

Basın açıklamasından sonra Eğitim-Sen yöneticileri PTT şubesine giderek, Başbakanlık, MEB ve YÖK’e faks çekti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İstismar olayında kefaletle serbest bırakılan şüpheli yok'

SONRAKİ HABER

Ayrıldığı fabrikadan parasını alamayınca üst geçide çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...