03 Temmuz 2012 09:59

Kılıçdaroğlu kurultaya rakipsiz gidiyor

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), 17-18 Temmuzda 34. Olağan Kurultayını yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya rakipsiz olarak giriyor. Kurultayda ayrıca Parti Meclisi (PM), 80 üyeden 60 üyeye iniyor.Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak kurultayda 1282 delege oy kullanacak. CHP tüzüğüne göre genel başkanlığa aday olabilme

Kılıçdaroğlu kurultaya rakipsiz gidiyor
Paylaş

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), 17-18 Temmuzda 34. Olağan Kurultayını yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya rakipsiz olarak giriyor. Kurultayda ayrıca Parti Meclisi (PM), 80 üyeden 60 üyeye iniyor.
Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak kurultayda 1282 delege oy kullanacak. CHP tüzüğüne göre genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde onunun yazılı önerisi gerekiyor.
Bir delege, adaylardan sadece biri için imza verebiliyor. Buna göre kurultayda genel başkan adayı olmak isteyen kişinin 129 imzayı bulması gerekecek. Kurultayda, PM seçimleri de çarşaf liste ile yapılacak ancak, genel başkanın anahtar listesi de önem taşıyor. Kurultayda ilk gün genel başkanlık seçimi yapılacak. Edinilen bilgiye Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkmayacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Başkanlık seçimlerinde usulsüzlük yapıldı'

SONRAKİ HABER

Emperyal demokrasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...