17 Mayıs 2017 09:02

Tanrıkulu: CPT Raporunun yayımına izin verilecek mi?

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, CPT raporunda kesin işkence bulguları olduğu için yayımına izin verilmediği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CPT raporunda kesin işkence bulguları olduğu için yayımına izin verilmediği iddialarının doğruluğunu ve CPT Raporunun yayımına izin verilip verilmeyeceğini sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“AKP Hükümeti’nin ‘işkenceye sıfır tolerans’ politikası sürmekte midir? Sürüyor ise bu konuda önemli bir araç olan CPT Raporunun yayımına izin verilecek midir?  İzin verilmeyecekse bunun gerekçesi nedir? CPT raporunda kesin işkence bulguları olduğu için yayımına izin verilmediği iddiaları doğru mudur? Raporda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra işkence olaylarında artış olduğu tespitinin yer aldığı iddiası doğru mudur?

2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 16 Mayıs tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre  ‘işkence’ ve ‘kötü muamele’ nedeniyle kaç kolluk gücü görevlisi hakkında soruşturma açılmıştır? Soruşturmaların kaçı cezaevlerinde ‘işkence’ ve ‘kötü muameleye’ ilişkindir? Soruşturmalar sonucunda kaç jandarma, polis ve infaz koruma memuru hakkında dava açılmıştır? Davaların olay yerine ve yıllara göre dökümü nedir?

2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 16 Mayıs tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre ‘işkence’ ve ‘kötü muamele’ gerekçeleriyle Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kaç başvuru yapılmıştır? Başvuruların yıllara ve olay niteliklerine göre dökümü nedir? 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 16 Mayıs tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre ‘işkence’ ve ‘kötü muamele’ nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye aleyhine verdiği kararların dökümü nedir?” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Kayıpların akıbeti bulunsun, failler yargılansın

SONRAKİ HABER

Meclise fezleke yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa