17 Mayıs 2017 07:47

İrmez: Gizli tanık ‘Vatan’ kim?

HDP’li Aycan İrmez Cizre’de bodrumlarda hayatını kaybeden 177 kişinin dosyasındaki ‘Gizli Tanık Vatan’ı meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Cizre’deki bodrum katlarında yaşamını yitiren 177 yurttaşın ve Cizre’de doktor olarak görev yapan ve yaralıları tedavi etmekle yargılanan Dr. Serdar Küni’nin dava dosyalarına gizli tanık olarak gösterilen Vatan'ın akıbetine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi. 

28 DOSYAYA TAKİPSİZLİK

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Mart 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında bodrum katlarında yaşamını yitiren 177 yurttaşa ilişkin, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, şu ana kadar çok sayıda dosyaya kovuşturmaya yer olmadığı, en az 28 dosyaya da takipsizlik kararı verildiğini belirten İrmez “Söz konusu takipsizlik kararlarının neredeyse tümü ‘Gizli Tanık Vatan’ın ifadelerinden yola çıkılarak verilmiştir. Cizre’de doktor olarak görev yapan ve yaralıları tedavi etmekle yargılanan Dr. Serdar Küni’nin davasında da gizli tanık Vatan ismi geçmektedir” dedi. 

GİZLİ TANIK VATAN GERÇEKTEN VAR MIDIR?

İrmez, Soylu’nun cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Cizre bodrumlarında yaşamını yitirenlerin ve Cizre’de doktor olarak görev yapan Serdar Küni’nin davasında gizli tanık Vatan ismi sık sık geçmektedir. Birbirinden bağımsız bu dosyalara bakıldığında; Gizli tanık Vatan gerçekten var mıdır? Var ise; Gizli tanık Vatan 83 günlük kesintisiz sokağa çıkma yasağı boyunca Cizre’de bulunmuş mudur? Gizli tanık Vatan Cizre’de sokağa çıkma yasakları esnasındaki tüm olayların tanığı mıdır? Gizli tanık Vatan Cizre’deki operasyonlara katılmış bir kolluk görevlisi midir? Gizli tanık Vatan, ifadesini nasıl ve hangi şartlar altında vermiştir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da ev baskınları: 9 kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

Çerkes Sürgünü’nün 153. yılı: Anadolu Sürgünleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...