01 Nisan 2011 03:21

Çiğli’de işçiler kurultaya hazırlanıyor

Çiğli organize işçileri 10 Nisan’da yapılacak kurultay için hazırlık çalışmalarına devam ediyor. 2 hafta içerisinde 30 fabrikaya kurultay bültenlerini dağıtan işçiler, vardiya çıkışlarında organizedeki diğer fabrikaları ziyaret edip işçi arkadaşlarını bültenler ve fabrika toplantıları ile kurultaya ka

Çiğli’de işçiler kurultaya hazırlanıyor
Paylaş

Dün sabah da organize girişlerine bülten dağıtmaya çıkan işçiler, sesli ajitasyonlar eşliğinde işçileri kurultaya davet etti. Birleşik metal iş üyesi Schneider elektrik, Tek Gıda-İş üyesi Billur Tuz çalışanları ve KESK e bağlı Eğitim Sen üyesi emekçiler ile örgütsüz işçilerin katıldığı bildiri dağıtımında, tuzla alt geçidi, kasaplar meydanı ve güzeltepe üst geçit bölgesine kurultay bülteni dağıtıldı.

Basın iş sendikasının örgütlü olduğu Çiğli organizedeki Etapak işçileri, işyeri temsilcileri ve 2 hafta önce yapılan Basın iş şube kongresinde yeni göreve gelen şube başkanı Yılmaz Yurteri ile bir araya gelen kurultay komitesi, kurultay hazırlıklarını ve amaçlarını anlattı. Eta pak işyeri temsilcileri ve yöneticiler de kurultaya katılarak organize işçilerinin birliği ve örgütlülüğü için çalışan Kurultay komitesi ve destekleyen sendikalarla birlikte yapılan çalışmalara katılacaklarını ifade ettiler. Çiğli organizede ne kadar çok işyeri örgütlü olursa sendika ve işyeri olarak o kadar güçlü olacağımızı biliyoruz bunun için konfederasyon ayrımı yapmadan bir araya gelmeliyiz denildi. Şube başkanı Yılmaz Yurteri, Örgütsüz işyerlerinden işçilerin böyle bir çalışmaya katılıyor olması biz sendikalara görev yüklemektedir bu çalışmada gücümüz oranında yer alacağız dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seçimler ve gençlik için kayıkçı dövüşü

SONRAKİ HABER

Anadolu Üniversitesi’nde mobbing ve sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...