16 Mayıs 2017 22:11

Mersinde sahne alan usta sanatçılar büyüledi

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan klasik müziğin dünyaca ünlü duayenleri performansları ile dinleyicileri büyüledi.

Paylaş

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen 'Ustalara Saygı Konseri'nde klasik müziğin dünyaca ünlü duayenleri Devlet Sanatçısı keman virtüözü Ayla Erduran ile piyanist Ayşegül Sarıca sahne alarak performansları ile büyüledi.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşen etkiliğine Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile çok sayıda sanatsever katıldı. Etkinliğin başında bu yıl 7. kez düzenlenen Beste Yarışması Ödülü'nü kazanan Soner Özer ile Genç Yetenekler Ödülü, Aylin Çelik'e verildi. Törende konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı, yurttaşları çok sesli müzikle buluşturmak ve aydınlık gençlerin yetiştirilmesi için etkinliğin düzenlendiğini belirterek, Aylin Çelik'e ödülünü takdim etti. Çelik ise kendisini ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Daha sonra ise Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası sahne aldı. Konserin ilk bölümünde Gökmen yönetimindeki orkestra D. Shostakovich'in Oda Senfisi'ni seslendirdi. Ardından ise Devlet Sanatçıları Ayla Erduran ile Ayşegül Sarıca sahneye gelerek E. Chausson'un keman, piyano ve yaylılar için konçertosunu seslendirerek salonu dolduranları büyüledi.

Konserin sonunda Festival Sanat Ödülü Gökmen ile Cihat Aşkın tarafından Ayle Erduran ile Ayşegül Sarıca'ya verildi. Ödülünü alan her iki sanatçı, sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinliğin 2. bölümünde ise Ayla Erduran yeniden sahneye Cihat Aşkın ile birlikte gelerek J. S Bach ile Bela Bartok eserlerinin seslendirerek, sanatseverler unutulmaz bir gece yaşattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HSK üyeleri ikinci turda belirlendi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...