16 Mayıs 2017 19:44

Sultangazi'de mülteci 300 kişi tahliye edildi

Sultangazi'da iki gün önce Suriyeli ve Afgan mülteciler ile mahalleli arasında yaşanan kavga sonrası 300 mülteci tahliye edildi.

Paylaş

Sultangazi'da iki gün önce mülteciler ile mahalleli arasında çıkan kavga sonucu Ramazan Şahin'in bıçaklanarak öldürülmesinin ardından ilçede oturan 300'ün üzerinde mülteci tahliye edildi. 

Sultangazi'de Ramazan Şahin'in Afgan uyruklu mültecilerler tarafından öldürüldüğü iddiası üzerine mahallede gerginlik sürüyor. Polis, olay yerinde ve çevresindeki önlemi sürüyor. Herhangi bir kavgaya olasılığına karşı Çevik Kuvvet polisi sokak başlarında nöbet tutarken, "Akrep" diye tabir edilen zırhlı polis araçları da sürekli devriye geziyor. Ayrıca, olayın yaşandığı yere çıkan cadde ve sokakların başında TOMA polis araçlarının beklediği görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Sultangazi'de çıkan olayların ardından ilçede oturan 300'den fazla mülteci polis ekipleri tarafından tahliye edildi. Toplanma merkezlerine götürülen Afgan, Pakistan ve Suriye uyruklu mültecilerin işlemlerinin ardından il dışındaki mülteci kamplarına gönderileceği öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuyumcuya 7 metrelik tünel kazmışlar

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet muhabiri Göktaş’ın İLEF’teki görevine son verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...