16 Mayıs 2017 17:20

Açlık grevinin 69. gününü Filistinli mahkumlara adadılar

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin 69. gününü, açlık grevindeki Filistinli mahkumlara adadı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin 69. gününü, açlık grevindeki Filistinli tutsaklara adadılar. Dayanışma mesajlarının paylaşıldığı eyleme selam gönderen Leyla Halid, “Eninde sonunda biz kazanacağız” dedi. 

İhraçlara karşı açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, açlık grevinin 69. gününü cezaevlerinde açlık grevinde bulunan Filistinli mahkumlara adadı. Yüksel Caddesi’nde yapılan açıklamalarda İsrail’deki cezaevlerinde tutulan Filistinli mahkumlar ile dayanışma duyguları ifade edildi. Gülmen ve Özakça’ya mesaj gönderen Leyla Halid, “Türkiye de Ankara’da açlık grevinde bulunan kardeşlerime Filistin halkı adına Batı Şeria’dan, Gazze’den binlerce selam iletiyorum. Bu direnişimiz meşru bir direniştir. Aynı zamanda dünya halklarına bir mesajdır. Nuriye ve Semih hocalarıma selamla iletirim. Hakların verilmediğini biliyoruz ve haklar mücadele ile alınır. Eninde sonunda biz kazanacağız” dedi. 

Filistinli gazeteci Hasan Tahravi de Arapça yaptığı konuşmada Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın herkesi birleştirdiği meşru bir mücadeleyi ilan ettiklerini söyledi. Filistinli 1800 kadar esirin onurları için açlık grevine başladığını belirten Tahravi, ziyaretçilerine izin verilmesi, ilaçların temini ve içerideki yaşam koşullarının düzeltilmesi gibi talepleri olduğunu kaydeden Tahravi, açlık direnişlerinin uluslarası bir hak olduğunu dile getirdi.

'GERİ DÖNECEKLER'

HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Dilek Öcalan’ın da bulunduğu bir heyet de açlık grevini ziyaret etti. Burada konuşan HDP İstanbul  Milletvekili Hüda Kaya, “İnsanca ve onurlu bir yaşam için mücadele eden dostlarımızı, Dersim’deki Kemal amcayı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mücadelenin birçok yolu var ve emek için mücadele de böyle birşey. İnsanlığı, vicdanı, inançları çürüttüler. İnsanları açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Biat etmeyen her meslekten insan hapislerde. Ancak arkadaşlarumız emekleri ile hak ettikleri mesleklerine geri dönecekler. Bunu her alanda anlattık, savunduk. Destek olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da “Semih ve Nuriye’nin mücadelesi ezilmiş, yoksullaştırılmış Türkiye halklarının mücadelesidir. Burada dostlarımızın talepleri karşılansın, OHAL kaldırılsın  ve KHK’lar iptal edilsin. Dostlarımızın yanında olacağımızı bir kez daha haykırmak istiyorum” dedi. 

SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Gülmen ve Özakça’nın işlerini geri istedikleri için direndiğini ama buna iktidarın verdiği cevabın saldırmak olduğunu söyledi. Dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini belirten Hatimoğulları, Filistinli mahkumların sürdürdüğü açlık grevinin de yanında olduklarını söyledi.

Semih Özakça ise “Filistin zindanlarından selam getirmiş tüm dostlarımızı selamlıyorum” diyerek söze başladı. Haksızlığa uğramış herkesin direnme hakkı olduğunu belirten Özakça, Filistinli mahkumların da bunun için direndiklerini ifade etti. Nuriye Gülmen de “Açlığımızı şimdiye kader birçok kişiye adadık. Filistin’deki açlık grevleri de bir o kadar özel. Açlığın buluşması bizim için çok anlamlı. Tüm mazlumlar, açlar, yoksullar için Filistin yaşam hakkı ihlalinin en açık olduğu yer. Ne mutlu açlığı egemenlere karşı bir araç olarak kullanıyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İngilizce için en iyi İngiltere dil okulları

SONRAKİ HABER

Mersin'de Suriyelilere saldırı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...