03 Temmuz 2012 09:41

Petrol-İş Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu yapıldı

PETROL-İŞ Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu, güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere geçtiğimiz Cumartesi günü toplandı. Temsilciler Kurulunun ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde,“Emperyalizmin, Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek için yürüttüğü politikanın Suriye’yi kapsayan bölümünde

Petrol-İş Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu yapıldı
Paylaş

PETROL-İŞ Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu, güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere geçtiğimiz Cumartesi günü toplandı. Temsilciler Kurulunun ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde,“Emperyalizmin, Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek için yürüttüğü politikanın Suriye’yi kapsayan bölümünde ülkemizi komşumuz ile savaşın eşiğine getirdi.

Ülkemizde yaşanan her sorunun alınteriyle yaşamını sürdürmeye çalışan bizleri ve komşularımızı sıkıntıya sokmadan atlatılması gerektiğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaşanacak her olumsuzlukta faturanın emekçilere kesildiğini düşünürsek, komşumuz Suriye ile emperyalizmin oyununa gelmeden sorunu çözmenin ne kadar önemli olduğunu, ülkemizin ne kadar barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu anlamamak mümkün değildir” denildi.

BASKILAR EKSİK OLMUYOR

Hava-İş Sendikasına yönelik nokta atışı yapılarak grev yasağı getirildiğinin belirtildiği sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi, “Savaş naralarının atıldığı bu süreçte saldırıların yapılması, hak mücadelesinin ne kadar saldırı içerisinde olduğunu da göstermektedir.

Hava-İş Sendikası’na yapılan bu saldırının hemen öncesinde, sendikaya üye olduğu için işten atılan Deri-İş Sendikasının örgütlendiği Savranoğlu, Tek Gıda-İş’in örgütlendiği Billur Tuz, Türk-Metal’in  örgütlendiği MICHA işçilerine ilave olarak, Petrol-İş’e bağlı Mersin, Soda, Kromsan ve Tuz işletmelerinde çalışan 530 işçi arkadaşımız TİS tıkanıklığında greve çıkmak zorunda kaldı.

Örgütlenmenin ne tür zorluklarla yapıldığını çok iyi bilmekteyiz. Tüm bu güçlükler aşılarak örgütlenen ve yetki için Çalışma Bakanlığına başvurulan yaklaşık 800 işyerinin ise Bakanlıkta bekletilmesi işin bir başka tarafıdır.

Tüm bu sıkıntıların yanı sıra örgütlü olduğumuz yerlerde de işçilere dönük yapılan uygulamalarda baskılar eksik olmuyor. Baskının yetmediği yerde de şiddet uygulayacak kadar pervasızca sergilenen bu tutumlar, hayatın her alanında mutlaka karşılığını buluyor ve bulacaktır da.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Gün ışığı’ yeniden gündemde

SONRAKİ HABER

Demiryollarında göz göre göre kaza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...