16 Mayıs 2017 13:14

Dersim'de yapılacak Munzur Festivali hazırlığı başladı

1999 yılından beri yapılan Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin bu yıl da yapılması için hazırlıklara başlandı.

Paylaş

1999 yılından beri Dersim Belediyesinin öncülüğünde siyasi parti ve kitle örgütlerinin katılımıyla yapılan Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin bu yıl da yapılması için hazırlıklara başlandı.

Aralarında EMEP, HDP, DBP, DHF, CHP gibi siyasi parti ve kurumların yanı sıra sendikalar ve çevre örgütlerinin katılımıyla yapılan toplantılar sonucu, bu yıl festivalin yapılması kararı alındı. Kurumlar adına açıklamayı okuyan Ali Rıza Bilir, festivalin Dersim merkezde oluşturulacak tertip komitesi ve aynı zamanda Ovacık, Mazgirt, Nazımiye, Pülümür ve Hozat Belediyelerinin ise kendi inisiyatifi ile ilçelerde de gerçekleştirileceğini söyledi. 17.si yapılacak olan festivale OHAL koşullarında, insan hak ve özgürlüklerinin yok sayıldığı bir süreçte girdiklerini belirten Bilir, halkın seçme hakkını yok sayan, belediyelere kayyım atayan, barajlara müsaade eden bir anlayışın, Dersim’de kültür ve doğa festivali yapma girişiminin, festivalin özü ve düşüncesiyle bağdaşmayacağını ifade etti.

İki ya da üç gün sürmesi planlanan festivalin 27 Temmuz’da başlayacağını söyleyen Bilir, festivale yurt içi ve yurt dışından tüm halkın destek olması, sahiplenmesi ve görev alması çağrısında bulundu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşte Vali'nin 'bilgi yok' yok dediği Valilik imzalı karar

SONRAKİ HABER

CHP’li gençler Şırnak’a gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...