16 Mayıs 2017 13:06

İşte Vali'nin 'bilgi yok' yok dediği Valilik imzalı karar

19 Mayıs etkinliklerinin yasaklanmasına ilişkin İstanbul Valisi 'Ben de bilgi yok' demişti ancak Valilik imzalı iptal yazısı ortaya çıktı

Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş'ta 19 Mayıs etkinliklerinin yasaklanmasıyla ilgili "Bende bilgi yok" demişti ancak Valilik imzalı iptal yazısı ortaya çıktı. 

İstanbul Beşiktaş Belediyesi 19 Mayıs etkinlerinin valilik tarafından iptal edildiğini açıklamış, İstanbul Valisi Vasip Şahin ise "Şu an bende bilgi yok" demişti.

DHA'da yer alan habere göre; İstanbul Valiliği'nden Beşiktaş Belediyesi'ne gönderilen yazılarda ise 16-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinliklerin "güvenlik" gerekçesiyle iptal edildiği bildiriliyor. 

'PROVOKATİF EYLEM İHTİMALİ'

Valilikten gönderilen yazılarda bugün ve 19 Mayıs akşamı ve gecesi yapılması planlanan tüm etkinliklerin iptal gerekçesi, "Söz konusu talepler, ülkemizin bulunduğu şartlar dikkate alındığında provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliklere katılacaklar da dahil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin, kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına ve toplumda panik oluşmasına sebebiyet verebileceği değerlendirilerek uygun görülmemiştir" şeklinde açıklanıyor.

NE OLDU?

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs nedeniyle 3 gün sürecek çeşitli etkinlikler yapılacağını açıklamıştı. CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bu akşam “Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü” ve Can Bonomo konseriyle başlayacak etkinliklerin Valilik tarafından iptal edildiğini duyurmuştu. 19 Mayıs yasağı, bugün bir toplantıya katılan İstanbul Valisi Vasip Şahine’e soruldu. Vali Şahin, soruya "Biz bayramla ilgili il kutlama komitesinde kararlar alırız ve o kararlarımızda uygularız. Bizim kararlaştırıp da komite olarak iptal ettiğimiz bir konu yok. Ama onun dışındaki hangi konudan bahsettiğinizi bilemiyorum ancak bakarız” dedi. Gazetecilerin ‘meşaleli yürüyüş’ hatırlatması üzerine Şahin, “Şu an bende bilgi yok, bakarız ona” yanıtını verdi.(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Milyonlarca işçinin belgesi yok

SONRAKİ HABER

Dersim'de yapılacak Munzur Festivali hazırlığı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa