16 Mayıs 2017 12:56

Radyoaktif skandal davası görüldü

Sakarya'da Kızılcık köyüne yapılan HES barajı inşaatında yaşanan radyoaktif skandala ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

Paylaş

Sakarya'nın Arifiye ilçesine bağlı Kızılcıklı köyünde yapılan HES barajı inşaatında yaşanan radyoaktif skandala ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

Sakarya 3. İş Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında skandaldan en fazla etkilenen E.B’nin avukatları, kazaya sebep olan Uzman NGT Firmasının Sahibi Zafer Karataş ve avukatı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının Avukatı Mehmet Emin Doğru hazır bulundu. Avukat Mehmet Emin Doğru Bakanlığın davada taraf sıfatı olmadığını ve davalı olmaktan çıkarılmasını talep etti. Kararı kabul eden mahkeme, Devlet ve Su İşlerinin (DSİ) ayrı bir tüzel kişiliği olduğundan, E.B’nin avukatına davayı DSİ’ye yöneltmesi için süre verdi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için bir sonraki duruşmayı 28 Eylül’e erteledi. 

Baraj inşaatında yapılan çalışma sırasında radyoaktif iridyum kaynağı düşmüş ve fark edilmemişti. Kaynağı 16 yaşındaki olmasına rağmen inşaatta kaçak olarak çalıştırılan E.B. bulmuş ve tespih zannederek eve götürmüştü. Bu nedenle başta E.B. olmak üzere evde bulunanlarda derin yaralar oluşmuştu. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİDF: Kuzey Ren Vestfalya seçimleri emekçiler lehine olmadı

SONRAKİ HABER

Milyonlarca işçinin belgesi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...