16 Mayıs 2017 08:37

Demirtaş, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmayı reddetti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ilk duruşması görüldü. Demirtaş SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmayı reddetti.

Paylaş

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 4 Ağustos 2013 tarihinde Rojava halklarıyla dayanışma amacıyla yapılan bir yürüyüş nedeniyle “Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlisine hakaret” suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması, Viranşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Demirtaş’ın SEGBİS aracılığıyla katılmayı reddettiği duruşmasında avukatları hazır bulundu. Demirtaş'ın avukatlarından Muhsin Karaman’ın sanığın duruşma salonunda hazır edilmesi dilekçesi dosyaya eklendi. Duruşmada hazır olan avukat Mustafa Vefa da Demirtaş'ın salonda dinlenmesini talep etti.

Duruşma savcısı, Demirtaş'ın avukatlarının taleplerinin davayı sürüncemede bırakma amaçlı olduğunu savunarak talebin reddini istedi. Savcı Demirtaş’ın SEGBİS ile bir dahaki duruşmada hazır edilmesini istedi.

TALEPLER REDEDİLDİ

Mahkeme, Demirtaş ve avukatlarının taleplerini reddetti. Bir dahaki duruşmaya Demirtaş ve hakkında şikayetçi olan şu an tutuklu Viranşehir İlçe Emniyet Müdürü Selami Ermiş ile polis memuru Alper Erdem'in SEGBİS ile hazır edilmesine, duruşmanın 22 Haziran’a bırakılmasına karar verdi.

GÜLEN CEMAATİNDEN TUTUKLANDILAR

O dönemde BDP Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş’ın, Ceylanpınar ilçesine giden konvoyu Viranşehir çıkışında durdurulmuş ve burada Viranşehir İlçe Emniyet Müdürü Selami Ermiş ile Demirtaş arasında yaşanan tartışma sonucu “Görevini yaptırmamak için direnme ve kamu görevlisine hakaret” suçlaması ile dava açılmıştı. Soruşturmaya konu polis müdürü ve soruşturmayı yürüten savcı Yusuf Balar, şimdi FETÖ üyesi oldukları iddiası ile cezaevinde tutuklu. (Urfa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li gençler Şırnak'ta barış için uçurtma uçurdu

SONRAKİ HABER

Bir Yeşilçam hikayesi: İhsan Yüce

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...