16 Mayıs 2017 08:28

CHP'li gençler Şırnak'ta barış için uçurtma uçurdu

Şırnak'taki uçurtma şenliğine CHP Gençlik kolları üyeleri de katıldı.

Paylaş

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde düzenlenen Uçurtma Şenliğine Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Kalkan, CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ve İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu da katıldı.

‘BARIŞ İÇİN UÇURTMA UÇURMAK İSTEDİLER’

Etkinlik sonrası basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Kalkan "Gün geçmiyor ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bir köyünde, bir ilçe mahallesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasın. Bütün bu baskı ve yıldırma politikalarına rağmen, onlarca minik yürek bir olup, özgürlük ve demokrasi adına barış için uçurtma uçurmak istediler. Bizler de abileri olarak, barışın sembolize edildiği bugün de onları yalnız bırakmak istemedik. Katılım sağlayan herkese sonsuz minnetlerimi sunarım minik kardeşlerimiz ve bölge halkımız adına" dedi.

‘DOĞUSUYLA BATISI BİR ARAYA GELDİ’

CHP İstanbul Gençlik Kolları Kenan Otlu bir açıklama yaparak ülkenin doğusu ile batısının referandum sürecinde demokrasi için bir araya geldiğini ve bunun Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir kazanım olduğunu vurgulayarak “Biz gençlere düşen hayırı doğru yorumlamak. Bugün Şırnak'ta bu halkın misâfirperverliği ve sıcaklığını bir kez daha görmüş olduk. Gençler olarak bu ülke de barışın, demokrasinin, adaletin egemen olması için sorumluluk almaya hazırız" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TRT'de 8 daire başkanı görevden alındı

SONRAKİ HABER

Demirtaş, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmayı reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...