16 Mayıs 2017 08:16

500 bin işyerinde, 141 bin eğitimli çalışan var

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 500 binden fazla tehlikeli işyerinde sadece 140 bin 923 kişinin Mesleki Yeterlilik belgesi olduğunu açıkladı.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, verdiği soru önergesini cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde bugüne kadar 140 bin 923 kişinin Mesleki Yeterlilik Belgesi aldığını açıkladı. Verilen cevabı değerlendiren Gürer, “500 binden fazla  tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında işyeri bulunurken  140 bininin belgeli olması kaygı verici” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'de 500 bini aşkın tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında işyeri bulunduğunu belirterek, bu işyerlerindeki işçilerin kaçının Mesleki Yeterlilik Belgesi ile çalıştığını yazılı soru önergesiyle Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu. 

Müezzinoğlu soru önergesine verdiği cevapta, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde bugüne kadar 140 bin 923 kişinin yeterlilik aldığını açıkladı. 

Müezzinoğlu bu belgeleri alanlar arasındaki 88 bin 756 kişinin sınav ve belge ücretlerinin İşsizlik Sigortası Fonundan karşılandığını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akpazar Belediye Eş Başkanı Çetinkaya gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Yazar Mümtaz İdil hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...