16 Mayıs 2017 08:10

KOÜ'de özel güvenliğin grev korkusu: Dersi gerçek sandılar!

Kocaeli Üniversitesinde güvenlik görevlileri, uygulamalı toplu pazarlık dersini gerçek sanınca müdahale etmek üzere koşarak fakülte önüne geldi.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi’nde ‘Uygulamalı’ Toplu Pazarlık dersini güvenlik görevlileri gerçek sandı. Güvenlik kamerasında gördükleri “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı ile fotoğraf çektiren öğrencilere müdahale etmek için koşarak fakülte önüne gelen güvenlik görevlileri, kısa süre sonra gerçeği anladı.

İronik olay, dün Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) yaşandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) 8. dönem seçmeli dersi olan, Uygulamalı Toplu Pazarlık dersinin ardından fakülte önünde hatıra fotoğrafı çeken öğrenciler, güvenlik görevlilerinin koşarak yanlarına gelmelerine anlam veremedi. Bölüm koridorunda yapılan grev uygulamasının ardından fakülte önünde hatıra fotoğrafı çekilen öğrenciler, güvenlik kamerasında özel güvenliğin dikkatini çekti. Koşarak öğrencilerin yanına gelen güvenlik görevlileri, “Burada ne oluyor?” diye sordu.

Ders kapsamında hazırlanan grev önlükleri ve grev pankartı ile bölümde grevlerini ilan ettikten sonra fakülte önüne çıkan öğrencilerden Uygulamalı Toplu Pazarlık dersi sonrası hatıra fotoğrafı çektirdikleri cevabını alan güvenlik görevlileri, telaşlanmalarıyla kaldı.

‘MEMLEKETİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU GÖSTERİYOR’

Telefon ile ulaştığımız dersin hocası Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu ise öğrencilerinin şaşırdığını belirterek, “Ben hatıra fotoğrafı çekildikten sonra odama geçtim, olay benden sonra olmuş, sonra derste öğrencilerim söyledi. Gerçekten garip durum, bir şey de diyemiyorum. Memleketin içinde bulunduğu durumu bize gösteriyor” dedi.

UYGULAMALI TOPLU PAZARLIK DERSİ NASIL OLUYOR?

KOÜ Çalışma Ekonomisi bölümünde Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu’nun verdiği 8. dönem seçmeli dersinde öğrenciler gruplara ayrılıyor. Bir grup işçi sendikası, diğer grup ise işveren yönetimi oluyor. Bu iki grup toplu sözleşme sürecine giriyor. Anlaşma sağlanamayınca iş arabulucuya gidiyor. Arabulucudan da sonuç çıkmayınca işçi sendikası olan öğrenci grubu grev kararı alıyor ve bunu gerekli materyalleri de sağlayarak uyguluyor. Öğrenciler Çalışma Ekonomisi bölümünde; sendikacılık, toplu iş hukuku, toplu pazarlık ve toplu sözleşmenin pratiğini böylelikle öğrenmiş oluyor.

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 31 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

SONRAKİ HABER

Akpazar Belediye Eş Başkanı Çetinkaya gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...