03 Temmuz 2012 09:36

Ahmet Şık’a 7 yıl hapis istemi

Gazeteci Ahmet Şık hakkında, tahliye olduktan sonra Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlere ilişkin iddianame hazırlandı.Şık hakkında hazırlanan iddianamede, “Tehdit” ve “Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameyi, Silivri Ad

Ahmet Şık’a 7 yıl hapis istemi
Paylaş

Şık hakkında hazırlanan iddianamede, “Tehdit” ve “Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameyi, Silivri Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan hazırladı. Ergenekon soruşturmaları kapsamında görev alan 39 savcı ve hakim mağdur sıfatıyla iddianamede yer aldı. İddianame, incelenmek üzere Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

12 Martta 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Odatv Davası’ndan tahliye edilen Şık, cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yapmıştı. Şık, “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Keçiören, ‘dostluk ve dayanışma’ dedi

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ‘güçlü yönü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...