16 Mayıs 2017 07:57

İmam Taşçıer hakkındaki yurtdışı yasağı kaldırıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada, Taşçıer hakkındaki yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında Sur'da sokağa çıkma yasağı devam ettiği sırada katıldığı basın açıklamaları gerekçe gösterilerek “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme", "Örgüt propagandası yapma" ile "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" iddialarıyla 10 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Taşçıer, yakınları, avukatları ve HDP Diyarbakır il yöneticileri katıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan Taşçıer, 1970'li yılların ortalarından itibaren siyaset yapmaya başladığını belirterek, devam eden süreçte HDP'den 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Diyarbakır milletvekili seçildiğini söyledi. Kürtlerin 10 bin yılardır Mezopotamya coğrafyasında yaşadığını belirten Taşçıer, "Diğer milletler gibi onların da kendilerini yönetme, anadilleri ile eğitim hakları vardır. Bu hakların da siyaset ile elde edileceğine inanıyorum. Bu durumun örgüt ile bir alakası yoktur" dedi.

Sur’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ardından ilçe esnafı ve sakinlerinin kendilerini aradığını ifade eden Taşçıer, HDP'li milletvekilleri olarak bölgeye gittiklerini söyledi. Taşçıer, iddianamede belirtildiği gibi örgüt talimatıyla hareket etmediklerini ve milletvekilli görevlerini yerine getirdiklerini dile getirdi. Avukat Sedat Çınar, müvekkillinin örgüt ile ilişkilendirilmesini kabul etmezken, avukat Soran Haldi Mızrak ise, iddianamede müvekkilinin pankart açtığı yönündeki iddiaya ilişkin CD görüntülerini istedi. Mızrak daha sonra müvekkili hakkındaki adli kontrol ve yurtdışı yasağının kaldırılması talebinde bulundu.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Taşçıer hakkındaki yurtdışı yasağını kaldırarak, duruşmayı 9 Kasım'a erteledi. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Doğumdan 3 gün sonra tutuklandı, cezası ev hapsine çevrildi

SONRAKİ HABER

Dersim’de 31 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...