16 Mayıs 2017 06:47

Macaristan'ın aşırı sağcı liderinden Erdoğan'a övgüler

Macaristan'ın aşırı sağcı lideri Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman saygı duyduklarını, Erdoğan'ın kendilerini mültecilerden koruduğunu söyledi.

Paylaş

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılan Macaristan'ın aşırı sağcı ve mülteci düşmanı Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a övgüler dizdi.

Sputnik'in yansıttığı habere göre Macaristan devlet televizyonuna konuşan Orban, forumda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir araya geldiğini belirterek Macaristan ve Türkiye'nin iyi ilişkilere sahip olmasının ülkesinin ulusal güvenliği açısından da çıkarına olduğuna işaret etti.

Orban, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman saygı duyuyoruz. Avrupa'nın ve Macaristan'ın güvenliği büyük ölçüde Türkiye'ye bağlı. Çünkü Türkiye bugün istikrarlı bir ülke ve yasa dışı göçü engelleyebiliyor. Türk-Macar ilişkilerinin mükemmel olması Macaristan ulusal güvenliğinin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanlık Basın Ofisi, TİKA'nın da restorasyonuna destek verdiği Osmanlı dönemi eserlerinden Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi'ndeki çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını ve türbenin açılış töreninin Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşmesinin beklendiği açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gülen, Erdoğan'ın ABD'ye gittiği gün W. Post'a yazdı

SONRAKİ HABER

İngiliz Gazeteci: Cizre’de polis kalaşnikofla poz verdirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...