16 Mayıs 2017 04:02

LeBron James, 50 bin dakikayı devirmeye hazırlanıyor

32 yaşındaki LeBron James, '50 bin dakika barajını aşan en genç oyuncu' ve Playoff tarihinin en skorer ismi olmaya hazırlanıyor.

Paylaş

NBA’de Cleveland Cavaliers’ın yıldızı LeBron James, Doğu Konferansı final serisiyle kariyerinde 50 bin dakikayı aşan 18. oyuncu olmaya hazırlanıyor. James, pek çok istatistikte olduğu gibi bu konuda da “En genç” unvanını ele geçirecek.

32 yaşındaki James, 50 bin kariyer dakikasına erişen en genç isim olacak. Kobe Bryant, aynı rakama 33 yaşında ulaşmıştı. Sonraki en genç isimse 35’inde Wilt Chamberlain olmuştu.

ESPN’in haberine göre James, kariyeri boyunca yüzde 77.2 sahada kalma oranına sahip. Michael Jordan’da bu oran yüzde 74.7. Kobe Bryant’ta ise yüzde 65.1.

Kariyerinde hiç ciddi sakatlık yaşamayan James’in sahalardan en uzun süre ayrı kaldığı süreç Aralık 2014-Ocak 2015 arasındaki 8 maçlık dönemdi. Bu, James’in kariyerinde 4 maç ya da daha uzun süreli takımından ayrı kaldığı yalnızca 3. seriydi. Bu maçlarda James’in takımları 1 galibiyet 16 yenilgi aldı.

James’in maç başına sürede kariyer ortalaması 38.9 dakika. Bu, tüm zamanlarda en yüksek 7., aktif oyuncular içerisinde ise en yüksek rakam.

14. sezonunu geçiren James, bu yıl maç başına 37.8 dakika sahada kaldı ve bu alanda ligin lideri oldu. James, bu sezon çıktığı 8 playoff maçında 42.4 dakika sahada kaldı.

PLAYOFF'UN EN SKORERİ OLMAYA DA YAKIN

James’in kırmaya yakın olduğu bir başka rekor daha bulunuyor. Playoff tarihinin en skorer oyuncuları listesinde 5 bin 847 sayıyla ikinci sırada yer alan James, 150 sayı daha atması halinde 5 bin 987 sayısı olan Michael Jordan’ı yakalayacak. Bu sezon playoffta 34.4 sayı ortalamasıyla oynayan James, bu ortalamasını koruması durumunda 5 maç içerisinde Jordan’ı geride bırakabilir. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Eren TRT genel müdürü oldu' haberine yalanlama geldi

SONRAKİ HABER

Bilgisayar korsanları yeni siber saldırıya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...