15 Mayıs 2017 23:13

‘Yollarımız olsaydı çocuklar canlarından olmayacaktı’

Aladağ'ın Karahan Köyü'nde ikamet eden Osman Demir 'Yollar yapılmış olsaydı köye servis olurdu. Belki çocuklar canlarından olmayacaklardı' diyor.

Paylaş

Adana’nın dağlık ilçelerinden olan Aladağ, Süleymancılara ait kız öğrenci yurdundan yaşanan yurt faciasıyla Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. 29 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen faciada 11 çocuk ve 18 yaşındaki bir eğitmen yaşamını yitirmişti. Kaderine terk edilen Aladağ’ın durumu ise yurt faciası ile birlikte gözler önüne serilirken, faciada yaşamını yitiren öğrencilerin cenazelerini taşıyan ambulansların dağ yollarında kalması hafızalardaki yerini koruyor. 

Çoğu dağ zirvesinde olan Aladağ’ın köylerine ulaşmak bir hayli zor. Köylere sarp ve yokuşlu dağ yolunu aştıktan sonra ancak ulaşılıyor. Bu yollarda asfaltın olmayışı ve daha çok taş ile mıcırlı oluşu da kazalara davetiye çıkarıyor.

35 yıldır Karahan Köyü'nde ikamet ettiğini söyleyen Osman Demir yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Hastamız olduğunda omzumuzda taşırdık eskiden. Şimdi biraz da olsa araba geçiyor ama kışın araba geçmesi çok zor oluyor. Bu yolların yapılmasını istiyoruz. Yollar yapılmış olsaydı köye servis olurdu. Çocuklar evine gelir belki canlarından olmayacaklardı.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yeni oyun: Bir Baba Hamlet

SONRAKİ HABER

Kuzey Kore’den nükleer füze açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...