04 Temmuz 2012 02:46

Kemal Sunal'sız 12 yıl

Kemal Sunal’ı kaybedişimizin ardından 12 yıl geçti. Türk tiyatrosuna ve sinemasına büyük emekler harcayan Sunal, Türk sineması’nın gelmiş geçmiş en büyük oyuncuları ve komedyenlerinden biri olarak kabul ediliyor.İstanbul’un Küçükpazar semtinde 1944’de doğan Kemal Sunal, oynadığı rollerle T&u

Kemal Sunal'sız 12 yıl
Paylaş

İstanbul’un Küçükpazar semtinde 1944’de doğan Kemal Sunal, oynadığı rollerle Türk sinemasına yeni bir soluk getirdi. Sahneye ilk kez Vefa Lisesi’nde “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla çıkar. İlk kez Kenterler Tiyatrosunda profesyonel oyuncu olarak çalışır. Devekuşu Kabare Tiyatrosunda oynadığı bir oyunda Ertem Eğilmez tarafından çok beğeniliri ve böylece beyaz perdeye transfer olur.

Kemal Sunal ilk yıllarını ve komediye yönelişi şu sözlerle dile getiriyor; “Nasıl oldu bilmem, ben kendimi sahici bir sahnede seyircilerin arasında buldum. Ses Tiyatrosundaki ilk rolüm çok kısaydı. Üç dakika sahnede ya kalıyor ya kalmıyordum. Öyle pek bir şey söylediğimi de hatırlamıyorum. Sahnenin bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyordum. Ne yaptığımı da pek hatırlamıyorum, ama seyirci kahkahadan kırılıyor. Bu da benim hoşuma gitmişti. Bildiğiniz gibi o gün bugündür insanları güldürmeyi seviyorum.” Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Genç piyano ejderhalarından konçerto gecesi

SONRAKİ HABER

Okul inşaatında göçük: 8 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...