15 Mayıs 2017 19:49

Hacettepe'de 'Tiyatro ve Aydınlanma' etkinliği

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu, oyuncu Levent Üzümcü'nün katılımıyla 'Tiyatro ve Aydınlanma' etkinliği düzenledi.

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu, oyuncu Levent Üzümcü'nün katılımıyla "Tiyatro ve Aydınlanma" etkinliği yaptı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinliğe akademisyenlerin de ilgisi yoğundu.

Tiyatronun tarih öncesi çağlardan başlayarak, Ortaçağ ve Rönesans döneminde toplumsal duyuru ve canlandırma olarak geliştiğini belirten Levent Üzümcü, tiyatronun hakim sınıfların bir toplumun geleceğini karartma ve kaderine boyun eğdirme çabasına karşı koyacak etkisi olduğunu vurguladı.

Üzümcü aynı zamnda tiyatronun oluşumundaki toplumsal yapı ve üretimsel süreçlere de değindi. Tiyatronun aydınlanma düşüncesi ile birlikte devam edebilmesinin yakın dönemde Sanayi Devrimi’nden sonra gerçekleştiğini ve aydınlanma hareketinin kopartılamayacak bir parçası olduğunu vurguladı.

Etkinlik sonrasında Ütopya Topluluğu’nun yayın organı Ütopya dergisine de değinildi. Levent Üzümcü, Ütopya Topluluğu Başkanı Cansu Tuna’ya davetlerinden dolayı teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık Pir Sultan Derneğinden açlık grevine destek

SONRAKİ HABER

CHP'li Barış Yarkadaş: Yargı bu kararıyla gazeteciliği biçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...