03 Temmuz 2012 08:58

Genç piyano ejderhalarından konçerto gecesi

TÜRKİYE’deki Çin Kültür Yılı özel etkinliği için İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), şef Christian Ehwald yönetimindeki Shenzen Senfoni Orkestrası konseri düzenliyor. Çin’in son günlerde dünyanın tüm önemli müzik merkezlerinde adlarından sıkça söz ettiren genç kuşak

Genç piyano ejderhalarından konçerto gecesi
Paylaş

TÜRKİYE’deki Çin Kültür Yılı özel etkinliği için İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), şef Christian Ehwald yönetimindeki Shenzen Senfoni Orkestrası konseri düzenliyor. Çin’in son günlerde dünyanın tüm önemli müzik merkezlerinde adlarından sıkça söz ettiren genç kuşak Piyanistleri Sa Chen ve Haochen Zhang solist olarak yer aldığı konser, Cuma akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Şef Christian Ehwald yönetimindeki Shenzen Senfoni Orkestrası tüm zamanların en büyük Rus operalarından biri olarak ilan edilen, Mikhail Glinka’nın Ruslan ve Ludmilla Uvertürü’nü seslendirecek. Ardından piyanonun başına geçecek Haochen Zhang, konserde Çaykovski’nin üç piyano konçertosu arasında en sevilen Piyano Konçertosu No. 1, Si bemol minör, Op. 23 numarayı Shenzen Senfoni Orkestrası eşliğinde çalacak.
Dünyanın üç büyük piyano yarışmasında birden ödül alan tek piyanist, L’OFFICIEL dergisinin 2009’un en çok dikkat çeken 10 Çinli sanatçısı arasında gösterdiği tek kadın Sa Chen ise yine Shenzen Senfoni Orkestrası eşliğinde Rahmaninov’un Piyano Konçertosu No. 3, Re minör, Op. 30 numaralı eserini icra ederek devam edecek. Eser, karmaşık yapıda ve teknik güçlüklerle dolu olağanüstü zorluğuna karşın, piyano yazısı ve piyanonun özelliklerine çok uygun olduğu için usta piyanistlerce tercih edilmekte.         

SHENZEN SENFONİ ORKESTRASI

1982 yılında kurulan Shenzen Senfoni Orkestrası kısa zamanda gelişerek şimdiden Çin’in en önemli topluluklarından biri haline geldi. SSO, yerel yönetimin de desteği sayesinde Çin’de senfonik müziğin gelişimine öncülük ederek ulusal ve uluslararası sahnelerdeki sanatsal konumunu belirledi.
Daimi Şefi Chen Chuansong’un “kalitede birinci sınıfı hedeflemek, halka hizmet etmek ve Shenzhen’da yaşayan herkese ulaşmak” vizyonu yönünde ilerleyen SSO, Shenzhen’ın kültürel gelişimine yaptığı katkılar nedeniyle Shenzhen Belediyesinin desteklediği önemli edebi ve sanatsal kurumlar arasında yer almakta. SSO 1987 yılından bu yana Tayvan, Hong Kong ve Macau dahil olmak üzere Çin’in dört bir yanında konserler veriyor ve ayrıca Almanya, Çekoslovakya, İtalya, Fransa, Singapur, Malezya ve Endonezya gibi pek çok ülkeye turnelere çıkıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hekime şiddete hapis cezası

SONRAKİ HABER

Kemal Sunal'sız 12 yıl

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...