15 Mayıs 2017 18:32

Macron, Edouard Philippe'i Başbakan atadı

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Le Havre'ın sağcı Belediye Başkanı Edourd Philippe'i Başbakan olarak atadı.

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Edourd Philippe'i Başbakan olarak atadı. Edouard Philippe'in Başbakan seçilmesi ülkede tartışmalara neden oldu. Les Republicains (Cumhuriyetçiler) ve Parti Socialiste (Sosyalist parti) yetkilileri yeni cumhurbaşkanını "geleneksel sağ ve sol partileri bitirmek" istemekle suçluyorlar.

Macron, haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerinde listesinin büyük bir çoğunluğu aktif siyaset yapmamış adaylardan seçti.

Bu hafta içinde kurulması beklenen Macron hükumetinde bakanlıkların sağ ve sol gelenekten gelen isimlerden oluşacağı ve bu şekilde milletvekilli seçimlerinde Macron'un milletvekili adaylarının hem sağ seçmenden hem sol seçmenden oy almalarının amaçlandığı belirtiliyor.

Başbakanlığa getirilen Edouard Philippe ise ortaya çıkan bu polemiğin gerçeği yansıtmadığını, hükümetin "işlerinin ehli" insanlardan oluşturularak Fransa'nın geleceği için çalışacaklarını" ifade etti.

Yeni Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, yeni başbakanını atadıktan sonra, bir gelenek haline gelen Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçiminden ardından yeni seçilen cumhurbaşkanının Almanya ziyaretini gerçekleştirmek için Almanya'ya gitti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te Gülmen ve Özakça için açıklama yapıldı

SONRAKİ HABER

Hasan Tahsin Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...