15 Mayıs 2017 17:09

Gülmen, Özakça ve Gün’e destek için açlık grevine başladılar

Adana’da gençler, açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ve Kemal Gün'e destek olmak için açlık grevi başlattılar.

Paylaş

Adana’da Devrimci Gençlik üyesi gençler, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 68 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile oğlunun cenazesi için 81 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e destek olmak için Atatürk Parkı'nda süresiz dönüşümlü açlık grevi başlattı. Açlık grevi öncesi gençler adına Kübra Yeşildağ kısa bir konuşma yaptı.

Yeşildağ, “Bizler Çukurova Üniversitesi öğrencileri ve Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik dergisi okurları olarak; hiçbir sebep gösterilmeden ihraç edilen, bu nedenle 68 gündür açlık grevinde olan hocalarımız için, oğlunun cenazesini almak için 81 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün için, onların sesine ses olmak, çığlıklarını duyurmak. En demokratik ve insani hak mücadelelerine destek olmak için başkaldırıyoruz. Onlar, bedenlerinin açlığını ruhlarının direniş ateşiyle doyururken hiçbir şey yapmamayı, rahat rahat yemek yemeyi, su içmeyi insanlığımıza sığdıramadığımız için süresiz dönüşümlü açlık grevindeyiz. Duyarlı herkesi destek olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşma ardından ise gençler açlık grevi eylemine başladı. (Adana/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

DBP Balveren Belde Eşbaşkanı Sezer tutuklandı

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ laboratuvarında hortum patladı: 3 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...