15 Mayıs 2017 14:12

Avrupa Birliği’nden Venezuela’ya ‘erken seçim’ baskısı

AB Dışişleri Bakanları, Venezuelalı yetkililere bir an önce erken seçimlere gitme ve siyasi tutukluları serbest bırakma çağrısı yaptı.

Paylaş

Venezuela'da Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin desteklediği muhalefet eylemleri altıncı haftasına girerken AB Dışişleri Bakanları, Venezuelalı yetkililere bir an önce erken seçimlere gitme ve siyasi tutukluları serbest bırakma çağrısı yaptı.

Globovision’un haberine göre AB Bakanları, ülkede devam eden krizi çözme girişimlerinin yetersiz kaldığı ve çözümün seçime gitmek olduğunu savundu. Bakanların yayınladığı açıklamada, “Şiddet ve güç kullanımı krizi çözmeyecek” denildi ve seçim takvimi oluşturulması istendi.

SEÇİM İÇİN OLAĞAN TARİH 2018 SONU

Venezuela’da sağ muhalefet, Aralık 2015’deki meclis seçimlerinde milletvekili çoğunluğunu ele geçirdikten sonra Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun görevden alınması ya da istifa etmesi için sokak eylemleri başlatmış, Batı’nın ve ABD’nin de siyasi desteğini almıştı.

Nisan başında itibaren artan kitlesel eylemlerde şiddetin dozu da yükselirken, hem güvenlik güçlerinin ve hem de muhalefet eylemcilerinin neden olduğu ölümlerin sayısı ise 40’ı aşmış durumda.

Venezuela Devlet Başkanlığı seçimleri için olağan takvim ise Aralık 2018’e işaret ediyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro da tarihi geldiğinde seçimlerin gerçekleştirileceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi’nden TÜPRAŞ işçileri açıklaması

SONRAKİ HABER

Demirtaş’tan CHP’li Erdem’e: Şaşırdım 'özerklik' konuşulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...