15 Mayıs 2017 11:21

Siber saldırı sonrası Renault'da üretim yeniden başladı

‘WanaCrypt0r 2.0 saldırısı' nedeniyle cumartesi günü saat 03.00’te endüstriyel faaliyetlerin durdurulduğu Oyak Renault'da üretim yeniden başladı.

Paylaş

Dünya genelinde etkili olan zararlı yazılım ‘WanaCrypt0r 2.0 saldırısı' nedeniyle cumartesi günü saat 03.00’te endüstriyel faaliyetlerin durdurulduğu Oyak Renault'nun Bursa fabrikasında üretim bu sabah yeniden başladı.  

Dünya genelinde 150'yi aşkın ülkede etkili olan siber saldırı Cuma gününden itibaren Renault şirketini de etkiledi. Fransa'nın güneybatısındaki Sandouville'deki fabrika ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Oyak Renault fabrikasında da bilgisayar ve otomasyon sistemlerinin etkilenmesi nedeniyle cumartesi sabaha karşı 03.00’te  üretim durdu. Fabrikadaki tüm bilgisayarlar kapatılırken, üretim yapılamadı.

Pazar günü tatil olması nedeniyle üretim yapılmayan fabrikada, bu sabah 08.00’den itibaren vardiya yeniden başladı. 3 vardiya halinde çalışan fabrikada günde bin 310 adet otomobil üretimi yapılıyor. Bursa fabrikasında geçen yıl eylül ayında Yeni Megane Sedan üretimine başlanmıştı. Şirketin bu model otomobili sadece Bursa fabrikasında üretiliyor.

Oyak Renault yetkilileri, siber saldırı sonucu ortaya çıkan sorunların giderildiğini ve bu sabahtan itibaren işçilerin 08.00-16.00 vardiyasıyla işbaşı yaptıklarını söyledi. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'da borç açıklandı: 2 milyar 391 milyon TL

SONRAKİ HABER

Fransız gazeteci Depardon kötü koşullarda tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...