15 Mayıs 2017 11:07

LGBTİ+'lar: #alışındavacıyız

LGBTİ+’lar, 2016 İstanbul LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşlerini hedef gösteren Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mican'ın davasına çağrı yaptı.

Paylaş

LGBTİ+’lar, 2016 İstanbul LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşleri öncesinde yürüyüşü “Ahlaksızlar” diyerek hedef gösteren Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın Perşembe günü görülecek davasına çağrı yaptı.

Çağrı açıklamasında “Mican'ın ‘Toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz’ sözleriyle savurduğu tehditler LGBTİ+’ların onurlu bir yaşam mücadelesine yöneltilmiş açık bir nefret söylemidir ve kabul  edilemez. LGBTİ+’lar olarak davacıyız!” denildi.

Duruşmanın 18 Mayıs Perşembe günü, Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 13.45’te görüleceği bildirildi.
LGBTİ+lar, Onur Haftasına ve davaya sahip çıkmak için 16 Mayıs günü saat 21.00’den itibaren #alışındavacıyız etiketiyle sosyal medya kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Açıklama, “Bize yapılan tüm haksızlıkların, baskıların, ve nefret söylemlerinin davacısıyız! Alışın buradayız, #alışındavacıyız!” ifadeleriyle son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beştaş talimatla ifade verecek

SONRAKİ HABER

Ruhani’nin rakibi seçimlerden çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...