15 Mayıs 2017 10:20

Ordu'da yavru karaca seferberliği

Ordu'da yabani hayvanlardan kurtarılan 12 karaca Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Paylaş

Ordu'da ilkbaharın gelmesiyle birlikte dağlardan yabani hayvanlardan kaçarak köylere inen karacalar yavrulamaya başladı. Köylüler de fındık bahçelerinde ve ormanlık alanlarda buldukları karaca yavrularını yabani hayvanlardan ve köpeklerden korumak için, bulundukları yerden alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim ediyor.

Mesudiye İlçesi Devlet Hastanesinde görev yapan doktorların otomobilinin önüne çıkan bir yavru karaca alınarak, doktorlar tarafından beslendikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü ekibine teslim edildi. 

Ulubey ilçesinde fındık bahçesinde ot biçen Şenel Şahin’in bulduğu, köpeklerin kovaladığı iki karaca yavrusu da kurtarılarak görevlilere verildi. Son bir haftada köylüler tarafından doğada bulunan 12 karaca yavrusunun görevlilere teslim edildiği, karacaların daha sonra anlaşmalı veterinere götürüldüğü belirtildi. Burada tedavileri yapılarak beslenen karacaların iyileşip büyüdükten sonra tekrar doğaya bırakılacağı belirtildi. (Ordu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM’de işten atmalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Putin: Kürt güçleri Suriye'de gerçek bir faktör

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...