15 Mayıs 2017 10:09

Yamaçtan düşen kayalar az daha can alıyordu

Hopa-Sarp karayolunda bekleyen TIR'ların üzerine yamaçtan kayalar düştü. Düşen kayalar TIR'lara hasar verirken, herhangi bir can kaybı olmadı.

Paylaş

Hopa-Sarp yolunda, Sarp sınır kapısından geçiş yapmak için bekleyen TIR’ların üzerine yamaçlardan kayalar düştü. Düşen kayalar biri Türk plakalı, diğeri Gürcistan plakalı iki TIR’a hasar verdiler.

Sarp sınır kapısında yapımı devam eden yeniden yapılaşma çalışmaları nedeniyle geçişlerde yaşanan sıkıntılar şoförleri de bezdirdi. Yollarda uzun kuyruklar oluşturarak beklediklerini ifade eden şoförler “biz bu yolda böyle bir kaza bekliyorduk. Yetkililer derdimizi dinlemiyor” diye sitem ettiler.

Yolda bekleyen yüklü iki TIR’ın hasar gördüğü kaza sonrası uluslararası karayolu da bir süre ulaşıma kapandı. Kaza sonrası karayolları da bir gün sonra olay yerine gelerek yolda temizlik çalışmaları yaptı. Olaya tepki gösteren TIR sürücüleri de “Yanı başımızda Batum diye bir kent var. Sarp’tan çıkıp birkaç km. gittikçe burada da yamaçlarda tehlike vardı. Adamlar tehlikeyi önlemek için yamaçları tel örgülerle kaplayarak tedbiri aldılar. Biz niye bu tedbiri alamıyoruz. İlahi bu yolda onlarca kişinin öleceği kazamı olmalı. Acilen Hopa Kemalpaşa arasında tehlike arz eden bölgelerdeki yamaçlarda gerekli temizlikler yapılıp tel örgülerle tehlikenin önüne geçilmelidir” dediler.

Yolda hasar gören TIR’lardaki yükler başka TIR’lara aktarılmasının ardından hasar gören araçlarda olay yerinden kaldırıldıktan sonra yolda ulaşıma açıldı. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Alman vekillerin İncirlik ziyaretine izin vermedi

SONRAKİ HABER

Uca: Kürtler hâlâ kendi topraklarında dillerini konuşamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...