15 Mayıs 2017 10:03

Gök destek grevinde: Bu haklı mücadeleyi sahiplenmemiz lazım

Gülmen ve Özakça ile dayanışmak amacıyla Kadıköy’de başlatılan destek açlık grevini Fatma Gök devraldı.

Paylaş

68 gündür açlık grevinde olan akademisyen Gülmen ve Özakça ile dayanışmak amacıyla Kadıköy’de başlatılan açlık grevini devralan akademisyen Fatma Gök, "Tüm gücümüzle bu sahiplenmeyi daha da arttırarak, hükümete baskı kurarak bu insanların işlerine iade edilmesini sağlamalıyız" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 68 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla başlatılan açlık grevi 11’inci gününde. Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda başlattığı süreli-dönüşümlü açlık grevini akademisyen Fatma Gök devralırken "Nuriye ve Semih işe iade edilsin", "Adalet ve özgürlüğe açız" ve "Ölüm değil çözüm istiyoruz" pankartları açıldı.
Ölümden yana olmadıkları için bu eylemi başlattıklarını dile getiren Gök, Nuriye ve Semih'in başlarına bir şey gelmemesi ve kamuoyu oluşması için bir arada olduklarını belirtti.

Bu insanların işlerine bir an önce dönmesi için tüm kamuoyunun bu insanları sahiplenmesi gerektiğine dikkat çeken Gök, “Bu haklı mücadeleyi sahiplenmemiz lazım. Biz burada 11. günündeyiz. Nuriye ve Semih'in mücadelesi Türkiye kamuoyu tarafından sahiplenilmiş durumundadır. Tüm gücümüzle bu sahiplenmeyi daha da arttırarak, hükümete baskı kurarak bu insanların işlerine iade edilmesini sağlamalıyız. Bu demokrasi, adalet, en temel insan hakları mücadelesidir. Böyle bir yerde buluşmak istiyoruz" dedi.

Dersim’de de oğlunun cenazesini almak için 81 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün'ün de durumuna değinen Gök, Gün'e de destek vermek amacıyla "Dayanışma Nöbeti"ne katıldığını sözlerine ekledi.

"Dayanışma Nöbeti" düzenlenecek forumlarla devam edecek. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çocukluklarını mevsimlik yaşıyorlar

SONRAKİ HABER

Sultangazi'de gerginlik sürüyor: Afgan göçmene saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...