15 Mayıs 2017 06:29

Çıplak aramayı reddeden tutukluya 'falaka’

Tutuklu Mesut Gökhan'ın, sevk edildiği Kilis Cezaevi'nde çıplak aramayı reddettiği için giysileri yırtılarak falakaya yatırıldığı iddia edildi.

Paylaş

Tutuklu Mesut Gökhan'ın, sevk edildiği Kilis Cezaevi'nde çıplak aramayı reddettiği için giysileri yırtılarak falakaya yatırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddia edildi. Kardeşinin ayakları üzerine basamadığını söyleyen Agit Gökhan, kardeşinin can güvenliğinden endişe ettiklerini söyledi.

Baskı, şiddet, keyfi uygulama ve hak ihlallerinin dinmek bilmediği cezaevlerinde, tutuklu ve hükümlülere yönelik uygulama ve şiddet haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Mesut Gökhan adlı siyasi tutukluya dayatılan çıplak aramayı reddettiği için gardiyanlar tarafından giysileri yırtılarak, falakaya yatırıldığı iddia edildi. Ayaklarının üzerinde basamayacak durumda kalan Gökhan’ın Kilis Cezaevi idaresi tarafından hastaneye de sevk edilmediği belirtildi.

‘AYAKLARI MOS MOR OLMUŞTU’

Gökhan’ın ağabeyi Agit Gökhan, kardeşinin sevk edildiği Kilis Cezaevi’nde tek kişilik hücreye alındığını ve sürekli gardiyanlar tarafından darbedildiğini ifade etti. Kardeşinin cezaevinde bulunan tek siyasi tutuklu olduğunu kaydeden ağabey Gökhan, kardeşinin 20 gün önce bu cezaevine sevk edildiğini söyledi. Gökhan, “Kardeşimle görüştüğüm zaman kardeşimin ayakları mosmor olmuştu. Falakaya yatırdıkları için ayaklarının üzerine basamıyordu. Buna rağmen kardeşim hala tek kişilik hücrede tutuluyor” dedi.

‘SENİ BURADA ÖLDÜRÜRÜZ KİMSENİN HABERİ OLMAZ’

Kardeşine tek kişilik hücrede ayakta sayımın dayatıldığını ifade eden Gökhan, şunları aktardı: “Kardeşim ayakta sayımı reddettiği için gardiyanlar tarafından sürekli tehdit edildiğini belirtti. Gardiyanlar sürekli olarak, ‘Burada bizim sözümüz geçerli. Biz ne istersek sen yapmak zorundasın. Zaten sesini duyacak arkadaşların da yok. Sözümüzü dinlemezsen seni burada öldürürüz ve kimsenin senden haberi olmaz’ şeklinde tehdit edildiğini aktardı.”

Falaka iddiasını sormak için aranan cezaevi yetkilileri telefonlara yanıt vermedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik oranı yüzde 12.6

SONRAKİ HABER

Van'da patlama: 3 korucu yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...