Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Zenginlikten hiç korkmayın...

Diyanet İşleri Başkanı Görmez 'Çok zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın... Zekat verirken asgari ücretle çalıştırdığınız işçileri unutmayın' dedi.

14 Mayıs 2017 20:34
Paylaş

Konya'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, akşam bir düğün salonunda Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen yemeğe katılıp işadamlarıyla bir araya geldi. İşadamlarına çok zengin olmalarını ama servetin kendilerini Allah'tan alıkoymasına izin vermemeleri gerektiğini söyleyen Görmez, zekat verirken asgari ücretle çalıştırdıkları işçileri unutmamayı da öğütledi.

Görmez'in bu açıklamaları, birçok işyerinde "Sadaka ya da zekat değil, insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz" talebi doğrultusunda toplu iş sözleşmesi süreci sürerken yaptı. İşçilerin asgari ücretle sendikasız çalıştığı yüzlerce işyerinde ise toplu iş sözleşmesi dahi yapılamıyor. İşçiler kölece koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Mehmet Görmez'in işverenlere nasihatları şöyle:

''Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz. Cenabı hak bereketini versin. Çok çalışın ve çok zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun. Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun. Zenginliğinizin, servetinizin size hükmetmesinden korkun. Servetin sizi Allah'tan alıkoymasından korkun. Servetin, size eşinizden, çocuklarınızdan alıkoymasından çok ama çok korkun. Bu korkuyu yok edin ve ondan sonra zengin olun. Yeterki parayı kalbe koymayın. Çünkü kalp cenab-ı Allah'ın nazargahıdır. Oraya başka bir şey girmemeli. Bütün mazlum dünyanın size ihtiyacı var, bize ihtiyacı var. Onları düşünerek zengin olun.''

'ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIRDIĞINIZ İŞÇİLERİ UNUTMAYIN'

Zekat veren işadamlarının Diyanet İşleri ile bağlantıya geçmesi tavsiyesinde bulunan Görmez, "Kendi yakınlarınızı unutmayın. İster diyanet, ister falan vakıf istesin, onların çalışmalarına katkıda bulunacağız diye kendi fakirinizi, şehrinin fakirini sakın unutmayın. Asgari ücretle çalıştırdığınız işçileri unutmayın. Belki her ilimizde müftülerimizle, işadamlarımız birlikte oturup zekat ve hayır müessesini bütün dünyanın ihtiyaçlarını dikkate alarak, kendi yakınımızdan başlayarak, Allah'ın muradına uygun daha nasıl müesseseleştiririz bunun üzerinde birlikte durmamız gerekir." dedi.

Görmez sabah saatlerinde yaptığı açıklamada da Twitter'dan uzak durmayı tavsiye etmişti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

YPG'ye katılan Michael Enright, Tabka'da görüntülendi

SONRAKİ HABER

Referendum in Turkey: The ‘no’ bloc needs a programme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...