14 Mayıs 2017 17:17

Abdüllatif Şener: Acılı anneyi yuhlatıp utanmaz da kükrerse

2001'de AKP'deki dördüncü isim olan Abdüllatif Şener, sosyal medyada çarpıcı bir mesaj yayınladı.

Paylaş

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu 2001 döneminde Gül, dönemin başbakanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la beraber AKP'deki 4'üncü isim olan Abdüllatif Şener'den çarpıcı bir eleştiri geldi.

Twitter hesabından dikkat çekici bir mesaj paylaşan Abdüllatif Şener, Gezi eylemlerinde ekmek almak için evden çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan'ı isim vermeden hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

"BULMACA: Acılı bir anneyi yuhlatıp, tüm anneler annemdir derse; milyonları sıfırlayıp, utanmaz da kükrerse; Y mi olur Z mi olur, söyle dost!"

Dönemin başbakanı Erdoğan, Gezi eylemleri sırasında Berkin Elvan’ın polisin gaz fişeğiyle öldürülmesinin ardından katıldığı mitingte Berkin Elvan'ın annesinden bahsetmiş mitingdekiler de Gülsüm Elvan'ı yuhalamıştı.

14 Mart 2014’te yaptığı bir mitingde Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ekmek almaya giden çocuk diyor, ne ekmek alması, ne alakası var. Annesi diyor ki, 'Evladımın katili Başbakan' diyor. (Yuh sesleri) Ben evlada sevgiyi bilirim ama sizin evladınızın mezarınıza karanfil ve demir bilye atılmasını pek anlamadım. Aynı şeyi babası söylüyor. Biz başka baba da tanıdık. DHKP-C terör örgütü o akşam geliyorlar benim eski muhitimden geçerken daha üç ay oldu askerden geleli, Burak yavrumuzu orada şehit ediyorlar (Yuh sesleri) Burakcan’ın elinde sapan yoktu, silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu orada şehit ediyorlar. (Yuh sesleri) Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar. O yavrumuzu öldürenler işte Kılıçdaroğlu’nun illegal cellatlarıdır, bunu böyle biliniz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kartal'da polisle kovalamaca: 6 yaralı 3 gözaltı

SONRAKİ HABER

BES'te yeni yönetim belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...